Hemmelig madhule: Waxies laver gennemførte hjemmelavede burgere

Af Mette Gurvig

Anmeldelse (lavet før nedlukning)

Waxies har hidtil ikke været kendt for deres mad. Ingenlunde. Men den irske pub, har gennem årene overrasket adskillige gange.

Denne gang er de gået meget stille med dørene, ellers har vi bare sovet i timen.

Waxies har startet deres egen gastropub, og har formået at lave hjemmelavet mad, som bare smager godt. Ikke noget med højgastronomi, men derimod på enkelt mad, som passer til øl.

Aarhus er også med

En gastropub er jo typisk et sted, hvor man har en bar eller pub og laver mad til sine gæster. Typisk er pub-delen den største.

Aarhus har ikke tidligere gjort det store ud af mad på barer.

Og slet ikke god mad. Den tendens ser ud til at være knækket, da vi i dag har to irske barer, som formår at lave god og anstændig mad. En af dem er Waxies, som vi satte os for at gennemteste.

Menukortet er lille og stramt

Der er fire burgere på menukortet, fish and chips, grøn salat, nachos og seks slags snacks. Vi bestilte de fire burgere, fish and chips og en kurv med blandede snacks.

Tjeneren fortalte, at alt var hjemmelavet på nær ketchuppen. Den sætning satte forventningerne i vejret.

Rigtig smør i den hjemmebagte briochebolle

Hjemmebagte briocheboller er altid et plus. De fleste burgere i Aarhus er lavet med industri-bagte burgerboller, hvor smørret i stor stil mest lugter af tilsætningsstoffer. Sådan er det.

Hos Waxies bager de selv deres briocheboller, hvor de bruger rigtig smør, fortalte tjeneren os. Det kunne også smages.

Respekt, og ja, kokkene hos Waxies bager byens bedste brioche-boller for tiden – længere er den ikke.

“Original” 

En håndholdt burger skal i sig selv smage så godt, at man ikke tænker på bacon, ost eller andet. Den test bestod den originale burger her. De hjemmesyltede agurker og rødløg løftede smagen.

Halleluja, hvor smagte de godt. Grillsmagen og ketchuppen var skøn, og den flammegrillede bøf var helt vildt saftig, dog lidt undersaltet til vores smag.

Man kunne nærmest smage, at kødet var friskhakket. Den var ganske enkelt perfekt og til en guldmedalje.

“Original” med bacon og ost

Det første, vi opdagede, var, at her var virkelig sprød bacon og en ganske fin ost. Dijon-mayo, syltede rødløg, syltede agurker og en tomat.

Sidstnævnte smagte ikke af så meget, da tomater ikke er i sæson nu. Så bestil den uden tomater. Den var meget lig den første burger, dog var baconsmagen meget gennemtrængende.

Er man til cheese og bacon, er den her et must, men også en del mere mættende end den første.

Fiskeburgeren med paneret torsk

Fiskeburgere kan være en tvivlsom størrelse. Især hvis fisken ikke er frisk, og den smager af friture. Tartar-saucen var i den syrlige ende af skalaen.

Tomaten gjorde ikke meget væsen ud af sig, men igen tog de syltede rødløg og pickles scenen. De kan løfte næsten hvad som helst.

Fisken var fint og tyndt paneret, og man kunne med lethed smage, at den var frisk. I det hele taget har kokken i køkkenet fuldstændig styr over det, han laver.

Vegetarburgeren smager af falafel

At efterligne en hakkebøf ved at lave en vegetarbøf, som smager meget lig, giver ikke mening. Jeg synes, den skal have sit eget udtryk og smag.

Den her var med kikærter a la falafel formet som en bøf.

En harmonisk burger, som var let at spise. Der var god smag i den, og kan klart anbefales.

En anstændig chicken burger

Kyllingeburgeren smagte godt, trods kyllingeinderfileten var en lille smule til den tørre siden. Men til gengæld ret mør. Men den smagte fint, og chipotle-mayoen udlignede det og gav perfekt balance. Igen var syltede rødløg og pickles forrygende gode. Lækkert!

Fish and chips med friskfanget torsk

En pub, som serverer mad, skal have fish and chips på menukortet. Det var også tilfældet hos Waxies. Torskestykker, som var paneret i en tynd dej og så en tur i frituren.

Der var ingen smag af olie, hvilket er et godt tegn. Dejen var fin tynd, og sprød. Torsken var smuk, og smagte godt.

Den alene var alle pengene værd. Store stykker og på ingen måde tørre, tværtimod saftige.

Snackkurven

Den skal ikke ses som forret. Det er den ganske enkelt for fed til. Men som lidt hygge sammen med en flok øl, er den fin. Cheese tops, mozzarella sticks, onions ringe og kyllingelår var, hvad vi fandt.

Vores regning

Vi betalte 590 kroner for det hele. En del var menuer, mens resten var enkeltkøb. Alt i alt er der smæk for skillingen. En hjemmelavet burger med fritter, dip og en halv liter fadøl til 99 kroner er et fund.

Uden tvivl det bedste tilbud i Aarhus lige for tiden – det skal ses i det lys, at maden i sig selv sagtens kunne bære prisen på de 99 kroner alene.

Burgerne koster 69 kroner stykket, hvilket gør, at de fleste vælger menuen med fritter og drikkevarer til. Snackkurven kostede 69 kroner for 15 blandede stykker. Fish and chips kostede 98 kroner.

Dommen

Maden var klart over det niveau, vi regnede med. Waxies var undertippet hos os, men vi var helt igennem mere end almindelig tilfredse.

Skønt, når det lykkes, og vi forstod heller ikke, hvorfor Waxies ikke har gjort mere ud af, at fortælle aarhusianerne om deres meget prisvenlige mad.

    • Priserne er til den lave side, og ligger klart i top i kategorien, Value for money. En menu med en 0,5 liters øl koster kun 99 kroner.
    • Kødet hakker de selv, så det er frisk. Det sker to til tre gange om dagen. Det smagte helt forrygende godt, rosa og saftigt.
    • Bollerne er hjemmebagte, og man kan smage, der er brugt rigtig smør.
    • Stort set alt er hjemmelavet – også de syltede agurker og rødløgene.
    • Betjeningen var opmærksomme, og havde styr på vi fik maden brandvarm.

Burgerne hos Waxies skal ganske enkelt prøves – nogle vil nok mene at prisen lyder for godt til at være sandt. Men den passer. Velkommen til en seriøs topkandidat til bedste burger i Aarhus.

Waxies

Frederiksgade 16
8000 Aarhus C
Telefon: 86 13 83 33
Mobil: 41 17 65 65

Email: mail@waxies.dk
Website: