Gode råd til sommerens eksamener
Det er den tid på året. Eksamensperioden er godt i gang, og hos mange står flere eksamener for døren. Er du nervøs for en kommende eksamen og har du måske? Så læs med her og få gode råd til eksamenshjælp, så du kan få den bedste oplevelse som muligt.
Annoncørbetalt indhold leveret af: GoTutor
Skab overblik over dit arbejde
Det er en god ide i god tid at sørge for at få et overblik over, hvad du skal nå at læse op på inden din eksamen. Hvis du stadig er i undervisningsperioden, kan du med fordel lave gode og anvendelige noter, som gør din eksamenslæsning lettere, mere overskuelig og mere effektiv!
Brug ugeskemaer
Du har måske efterhånden fundet ud af, hvad du trives med, og hvad der fungerer godt for dig i eksamensperioder. Du kan med fordel udnytte den viden og lave en overordnet plan for eksamensperioden samt en mere detaljeret plan som eksempelvis en ugeplan, hvor du skriver ind, hvad du skal lave time for time for at nå dit mål. Hvis du bedst arbejder om dagen, kan du eksempelvis læse fra 8-15 hver dag og holde fri til at slappe af om aftenen. Husk også altid at indlægge pauser i arbejdstiden.
Brug din studiegruppe
Hvis du har en studiegruppe, kan det være en nyttig hjælp at bruge den til at vende tanker om eksamen, pensum og lignende. Måske kan I også forberede jer sammen eller hjælpe hinanden i processen på anden vis.
Tænk positive tanker om dig selv
Hvis du begynder at få negative tanker om dig selv, som blokerer dig i din eksamen, så tag nogle dybe indåndinger og tal positivt til dig selv. Udskift for eksempel dine negative tanker med mere positive og realistiske tanker som eksempelvis “jeg har læst til denne eksamen, og jeg gør det så godt, jeg kan”.
Træn til mundtligt eksamen
Det er vigtigt, at du øver dig på den mundtlige formidling af stoffer, inden du skal til en mundtlig eksamen. Der kan nemlig være stor forskel på at have styr på pensum, når man læser og skriver, og når man taler. Tjek om der er nogle kluntede formuleringer i dine noter, som skal rettes til for at undgå, at du ikke kludrer i ordene og bliver mere nervøs. Når du har fået helt styr på det, kan du med fordel træne med din studiegruppe, så du bliver endnu mere tryg ved at skulle formidle stoffet mundtligt.