Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gode restauranter før Røde Orm

Af Line Ingwar Karlsen

I et unikt samarbejde mellem Det Kongelige Teater, Moesgaard Museum og Aarhus 2017 omdannes Moesgaard Museum i sommerperioden i 2017 til en gigantisk scene for fortællingen om Røde Orm. Men hvor spiser man god mad inden forestillingen? Her får du Aarhus Updates bud på god mad i nærheden af Moesgaard.

 

Kulturhovedstadens store satsning ser ud til at blive en kæmpe succes. Rekordmange har købt billet. I skrivende stund har over 75.000 købt en billet. Scenen ligger foran det nye, smukke Moesgaard. Der vil være omkring 3.500 tilskuere hver aften, så parkering kan godt være en udfordring. Det er i hvert fald noget, man skal være opmærksom på. Tilkørselsvejene til Moesgaard er begrænset. Der er almindelige mindre landeveje. Så beregn lidt ekstra tid.

 

Vær skarp på tiden

Normalt, eller ofte, er der en bagkant, når man skal i teateret, koncert eller til en anden kulturoplevelse. Hvem ønsker at komme for sent. Så derfor er det vigtigt, at restauranten har styr på tiden. Sig til tjeneren , hvornår du allersenest skal ud af døren. Det er vigtigt, at køkkenet får en præcis deadline, hvis du da ikke skal have desserten og kaffen med i lommen.

 

 

Gode restauranter før Røde Orm

Café Moesgaard Museum

Caféen på Moesgaard Museum er ikke åben for offentligheden under Røde Orm. Men de har lavet en picnickurv. Så du kan fuldende din teateroplevelse med en anretning med kolde retter sammensat af Moesgaards køkkenchef. Du får et vikingeskrin med en lækker menu, der kan nydes før forestillingen i det fri eller i spiseteltet. Ud over den lækre menu indeholder vikingeskrinet et Moesgaard picnictæppe. Maden i kurven er tiltænkt at spise under åben himmel, bare så det er på plads.

 

Vikingeskrinet indeholder:

Seks lækre og kolde anretninger med fisk, pølse, salat, ølbraiseret gris, ost og dessert til 1 person samt et blødt og varmt picnictæppe i fleece.

 

 • Torske brandade med ærtepuré, ørredrogn, og rugbrødschips
 • Vikingepølse med salat af perlebyg
 • Marineret kartoffelsalat
 • Ølbraiserede svinekæber med spidskål og kerner
 • 2 danske oste med syltede nødder
 • Kraftig chokolademousse med crumble og syltede rabarber

Pris: 225 kroner for Vikingeskrinet

 

Vikingeskrinet

Vikingeskrinet kan afhentes i udskænkningsteltet fra klokken 17.00, hvor det også vil være muligt at købe drikkevarer. Forestillingen Røde Orm starter kl. 20.30.

 

Vær opmærksom på, at vikingeskrinet senest skal købes klokken 12.00 dagen før forestillingen.

 

Café Moesgaard Museum

Moesgaard Allé 15
8270 Højbjerg
Telefon: +45 87 39 40 00
Mail: info@moesgaardmuseum.dk
Link til hjemmeside: 

Gode restauranter før Røde Orm

Restaurant Unico

Meget tæt på Moesgaard Museum ligger Restaurant Unico. Den ligger ved Aarhus Golfklub, men det skal du ikke lade dig skræmme af. Restauranten er kendt for sin gode mad, og ikke mindst fornuftige priser. Unico er indbegrebet af et dansk brasserie, hvor hygge og velsmag er i centrum. Der er mange parkeringspladser lige udenfor døren og kun 10-15 minutters gågang til Moesgaard Museum.

 

Røde Orm-menu på Unico

Forret med hvide asparges og håndpillede rejer, en karse-emulsion og en skilt sauce med klorofyl olie. Dertil får du sprød rugbrød og urtesalat. Prisen er 99 kroner.

Til hovedret får du kalvesteg trancheret ved bordet med rødvinssauce og nye kartofler, grønne asparges og sommersalat.  Hovedretten alene koster 222 kroner.

Til dessert kan du vælge mellem 3 oste fra Arla Unika med passende tilbehør og citronfromage og timian. Prisen er den samme, uanset hvad du vælger. 88 kroner, hvis du ikke vælger hele menuen.

Røde Orm menuen med tre retter koster 333 kroner.

Gode restauranter før Røde Orm

Menuen skal forudbestilles.

 

Restaurant UNICO

Ny Moesgårdvej 50
8270 Højbjerg
Telefon:86 27 66 11
Mail: mail@restaurantunico.dk
Link til hjemmeside: 

Gode restauranter før Røde Orm

Malling Kro

Kroen ligger lidt syd for Aarhus og har i anledning af Røde Orm designet to forskellige menuer, som er knivskarpe og tilpasset, at du ikke har en helt aften til rådighed.

Malling Kro har lavet ​5 lækkerier i én servering. Der er to fiskeretter, to kødretter samt ost/sødt til 215 kroner.

Fem lækkerier på Malling Kro

 

Ellers er der dagens 3-retters menu med forret, hovedret og dessert, sammensat efter hvad der kommer ind af friske og lokale råvarer. Prisen for tre retter er 295 kroner.

Gode restauranter før Røde Orm

 

Gode restauranter før Røde Orm

Gode restauranter før Røde Orm

Logistikken behøver du ikke være bange for på Malling Kro. Sig til tjeneren, hvor lang tid du/I har, og de skal med garanti nok sørge for, at de overholder tiden. Måltidet kan nydes mellem klokken 16.30 og 19.00

 

En vigtig – og ikke helt uvæsentlig detalje om Malling Kro er, at de har et af Danmarks største vinkort – med over 1.300 forskellige vine på kortet er der noget for enhver smag. Malling Kro har åbent alle dage, hvor forestillingen opføres, fra klokken 16.30, så du har god tid til at spise inden.

 

Malling Kro

Stationspladsen 2
8340 Malling
Mail: info@mallingkro.dk
Telefon: +45 86 93 10 25
Link til hjemmeside
Åbent alle ugens dage

 

Gode restauranter før Røde Orm

Restaurant Skovmøllen

I skovens stille og dybe ro ligger Skovmøllen. Det gamle, hyggelige traktørsted ligger langt ude i skoven, men tæt på Moesgaard Museum og ikke langt fra Moesgaard strand. Faktisk i gåafstand til Moesgaard Museum og scenen, hvor Røde Orm spiller.

 

Røde Orm menu her består af 3 retter efter køkkenets valg til 333 kroner. Hvis du ønsker 2 glas vin og kaffe/the til, så er prisen 555 kroner.

Forret på Skovmøllen

Skovmøllen

Vejen til Skovmøllen er ikke helt så let, men med en GPS eller et kort, er opgaven overkommelig. Der er også noget særligt over steder, som er godt gemte, og som man skal lede efter. Dog ved de fleste aarhusianere, hvor Skovmøllen ligger, da det har været et yndet udflugtsmål siden starten af 1800-tallet.

 

Skovmøllen holder åbent onsdag til søndag.

 

Restaurant Skovmøllen

Skovmøllevej 51
8270 Højbjerg
Telefon: 86 27 12 14
Mail: mail@skovmollen.dk
Link til hjemmeside: 

 

Gode restauranter før Røde Orm

Mejeriet

På herregården, Vilhelmsborg, ligger Restaurant Mejeriet. Her er en sjælden stemning af heste, landlig idyl og Land Rover. Mejeriet har i mange år været en velbesøgt restaurant. Maden er i den bedre ende, og de holder et stabilt niveau.

Gode restauranter før Røde Orm

Bag Restaurant Mejeriet står Martin Lemvig. Der blandt andet har drevet Prins Ferdinand i Den Gamle By med stor succes i over 10 år. Køkkenchefen er den unge og ambitiøse Kenneth Frederiksen, der blandt andet har arbejdet på Miró og Fru Larsen.

 

Røde Orm menuen på Mejeriet er let saltet Helleflynder med selleri, smørsauce med helt rogn og urter. Hovedretten er dansk okse med forårsgrøntsager, en urteblanquet og persillekartofler. Til dessert er der mørk chokolade og jordbæris. Prisen for tre retter er 395 kroner. Vine på glas koster fra 65 kroner og opefter.

 

Der er masser af gratis parkeringspladser på Mejeriet. Afstanden fra Mejeriet til Moesgaard er små fem kilometer.

 

Restaurant Mejeriet

Bedervej 101
8320 Mårslet
Telefon: +45 86 93 71 95
Mail: info@restaurant-mejeriet.dk
Link til hjemmeside:

 

Gode restauranter før Røde Orm

Norsminde Kro

Ved den hyggelige fjord lidt syd for Aarhus ligger Norsminde Kro. Kroen har åbent hver dag, og deres brasserie har lavet en speciel menu i anledning af Røde Orm. Norsminde Kro er et populært sted, næsten uanset hvad dit ærinde er. Der er to restauranter på kroen. Et brasserie med udsigt ud over fjorden, og en gourmetrestaurant i kælderen.

 

 • Røde Orm menuen på Norsminde Kro foregår i brasseriet. Den er, som følger:
 • Hvide asparges med sauce hollandaise og fedtegrever til 115 kroner.
 • Marmoreret vesterhavsfisk, let pisket fløde med tørret bacon og løvstikke til 98 kroner.
 • ”Salad de canard” – salat med confiteret and og let grillet ”coca” til 110 kroner.
 • Til hovedret serveres “Dagens Livret”. Den varierer, så spørg betjeningen, hvad det er. Prisen er 250 kroner. Rabarber og rabarber-creme, sorbet og sprødt til 100 kroner.

 

Menuen skifter jævnligt, så følg med på Norsminde Kros hjemmeside.

Gode restauranter før Røde Orm

Hvis du blot vil have en servering, så kan helstegt rødspætte med kartoffelkompot, tyttebær og smørsauce til 245 kroner anbefales.

 

Der er masser af gratis parkeringspladser ved Norsminde Kro

 

Norsminde Kro – Brasserie & Restaurant

Gl. Krovej 2, 8300 Odder
Mail: norsminde@norsminde-kro.dk
Telefon: +45 86 93 24 44
Link til hjemmeside

 

Gode restauranter før Røde Orm

Del artikel

Andre læser også