ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gode tips når du skal låne penge

Af Annoncør
Young stylish woman with a bicycle in a city street
Young stylish woman with a bicycle in a city street

Når du låner penge, er der nogle overvejelser, du bør gøre dig, før du skriver under på en låneaftale. Derfor vil vi her gennemgå nogle simple tips til, hvordan du finder det rette lån.

Har du brug for pengene hurtigt, så tilbyder Express Bank udbetaling få dage efter vi har modtaget og færdigbehandlet din ansøgning. Du kan ansøge om et lån med hurtig udbetaling online. Din ansøgning er ikke bindende, og du kan derfor sammenligne tilbuddet med andre lånetilbud, før du vælger det lån, der passer dig bedst.

Hav styr på din økonomi, før du låner penge

Før du overvejer et lån, bør du have et godt overblik over din økonomi. Du har måske allerede en idé om, hvor mange udgifter du har om måneden, og hvad du betaler til. Det anbefales dog at have et præcist overblik over dine udgifter, så du kan beregne dit rådighedsbeløb og se, om du har råd til at betale af på et lån. Hvis ikke du har det, bør du ikke påtage dig et lån. Ender du med at stå med et lån, du ikke kan betale af på hver måned, kommer der til at være høje omkostninger forbundet med det.

Sammenlign lånetilbud

Det første er næppe det bedste. Indhent flere lånetilbud, så du har noget at sammenligne med. Få gerne tilbud fra flere låneudbydere, så du har tilbud fra din egen bank og flere forskellige online banker. Jo flere tilbud du indhenter, jo bedre overblik har du over dine muligheder.

Hav øje på ÅOP

Det er en god tommelfingerregel at sammenligne ÅOP’en i de indsamlede lånetilbud. ÅOP står for ”årlige omkostninger i procent” og det er et udtryk for alle lånets omkostninger i form af renter, gebyrer og andet, i én samlet procentsats.

Når du sammenligner ÅOP i de forskellige lånetilbud, er det vigtigt, at alle tilbud har samme lånebeløb og løbetid. Hvis du ændrer på disse to faktorer, ændrer ÅOP’en sig. Derfor skal du gøre op med dig selv, hvor mange penge du vil låne, og over hvor lang en periode, før du indhenter lånetilbud.

Vælg den rigtige løbetid

I dine låneansøgninger kommer du til at tage stilling til løbetid, som kommer til at påvirke kreditomkostningerne i dit lån. Løbetiden er den periode der går, før du har betalt hele dit lån tilbage. Der er nogle fordele ved at vælge en kort løbetid, og der er fordele ved at vælge en længere løbetid. Hvad der er bedst, afhænger af din økonomiske situation.

En længere løbetid passer godt til dig, der vil have en lav månedlig ydelse. Med en længere løbetid bliver de samlede kreditomkostninger højere, men ÅOP’en bliver lavere, fordi omkostningerne er fordelt ud på en længere periode.

En kort løbetid er til dig, der vil hurtigt af med lånet og har råd til en højere månedlig ydelse. ÅOP’en bliver højere, fordi løbetiden bliver komprimeret. De samlede kreditomkostninger bliver dog lavere med en kort løbetid, fordi du betaler renter og gebyrer i en kortere periode. Derfor står du til sidst med at have betalt færre omkostninger, end hvis du havde valgt en længere løbetid.

Uanset hvad, skal du vælge en løbetid, hvor du kan overholde dine betalinger. Hvis du ikke betaler din månedlige ydelse, får du ekstra omkostninger, og så bliver dit lån dyrere. Vælg derfor en løbetid, som du først og fremmest kan overholde.

Del artikel