Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gode tips til dig, som skal købe din første bil

Af Annoncør

Virker bilmarkedet lidt som en jungle for dig, når du aldrig har ejet en bil før? Det er let at forstå. Heldigvis er der hjælp at hente. I denne oversigt kan du læse om de vigtigste regler vedrørende ejerskab af biler.

Syn og service

Mange førstegangskøbere vælger en brugt bil. Hvis du gør dette, skal du være opmærksom på, hvornår bilen sidst var til syn. Første af en bil foregår fire år efter registreringen og derefter skal den synes hver andet år. Det er derfor sandsynligt, at din brugte bil skal til syn snarere end du tror. For at se de nærmeste synshaller nær dig, så se denne opdaterede liste over synshaller. Så kan du hurtigt finde den bedste løsning for dig.

Budget og finansiering

Som førstegangskøber, er dit økonomiske råderum måske ikke det største. Derfor vil du sandsynligvis finansiere bilkøbet med et lån. Det er en ganske fornuftig strategi, så længe renterne og betalingsperioden er fair. Derudover bør du betale så meget af købsprisen som muligt, så lånet som skal dække resten, bliver så lille som muligt. Så kan du hurtigere tilbagebetale hele lånets beløb.

Forsikring

Som bilejer i Danmark skal du altid have en bilforsikring – det er altså ikke noget som du kan vælge fra eller til. Derudover er der flere forsikringer, som ikke er obligatoriske, men som i mange tilfælde er rare at have. Det kunne f.eks. kaskoforsikring eller glasforsikring, som kan dække i tilfælde af skader på din bil.

Vedligehold

Som førstegangskøber er bilen ofte en ekstrastor investering. Derfor vil du gerne passe så godt på den som muligt. Det kan du gøre ved at mindske antallet af korte køreture og gemme bilen til lidt længere ture. Derudover bør du holde øje med ting som olie, bremsevæske og så videre, så bilen kører så godt som muligt.

Del artikel

Andre læser også