Godsbanen: Spiselauget åbner med et nyt tilpasset koncept
Spiselauget på Godsbanen har de sidste par år haft stor succes med deres tag selv-bord. Men på grund af COVID-19 tilpasses idéen nu, så det skaber tryghed for gæsterne, men samtidig ikke ændrer på indholdet.
Spiselauget vil fortsat kunne tilbyde deres madmekka med forskellige valgmuligheder, med mulighed for at få tallerkenen fyldt op flere gange, fortæller restauratør Mads Poulsen. Kort fortalt har de valgt at flytte kokken ud i midten af restauranten, hvorfra han vil anrette tallerkenen for gæsten – dermed er det slut med det “klassiske” eller traditionelle tag selv-bord.
Man vælger mellem kød, fisk eller fugl, og vil herefter få serveret et hav af veltilberedte salater, kartofler og andet grønt direkte ved bordet.
Er det noget, du ønsker mere af? Ja, så fylder personalet bare op igen.
Det koster 150 kroner for en sådan omgang, men du kan også vælge at tage hele pakken med forret, dessert og oste.
2 retter koster 175 kroner, 3 retter koster 225 kroner og 4 retter koster 275 kroner.
Aftenmenu
Forret
Søkogte rejer, danske asparges, syrnet fløde og dild
***
Hovedret
Rosastegt okse stegt med urter og peber
Kalkun roast i røget BBQ marinade
Laks med sesam, soya, ingefær og honning
***
Salater
Tomatsalat i flere farver, feta, urter og lagret eddike
Hjertesalat, edamame-bønner, radiser, sprødt og klassisk cæsardressing
Belugalinser, kikærter, koriander, grillet peberfrugt og chimichurri
***
Tilbehør
Nye kartofler med havsalt, smør og et hav af urter
Spiselaugets signature sauce
Chilimayo med sort sesam og lime
Hvidløgssmør med urter
***
Dessert
Hjemmelavet koldskål med vanilje, citron og bær
***
Ost
3 gode råmælksoste med sødt, sprødt og blødt
Børnemenu
Vælg kød, fisk eller fugl. Hertil kartofler, grøntsags-stænger og dip. Valgfri økologisk is fra Hansen is. Prisen er 75 kroner.
Hvad så med sikkerheden?
Vi har indrettet Spiselauget med alt, hvad den kan trække af værnemidler og afstand. Ligeledes har vi klargjort gårdhaven til de hyggelige sommeraftener.
“Vi er dermed nok en af de få restauranter i Aarhus, hvor man trygt kan sige, at der er plads nok til mange gæster med god afstand”, fortæller Mads Poulsen.
En venlig opfordring:
Spiselauget er et populært sted, og derfor opfordres der da også til, at folk i højere grad sikrer deres booking online via DinnerBooking. På den måde kan folkene hos Spiselauget altid sikre, at de har god plads mellem gæsterne og på den måde skabe tryghed.
Frokost i folkekøkkenet til 75 kroner
Spiselauget betegner sig selv som en GastroPub. Restauranten ligger midt i Godsbanen, som er en af kulturens højborge i Aarhus. De servicerer dermed alle husets brugere.
Spiselauget har før kørt frokostbuffet, men corona-krisen har jo netop vendt lidt op og ned på det hele, så de har derfor valgt at lave dagens ret bestående af enten en vegetarisk eller en kødret med dertilhørende salat, forklarer Mads Poulsen.
Økologisk morgenmad til 45 kroner
Spiselauget har valgt at lave en simpel, men lækker økologisk morgenmadstallerken. Den fås hver morgen i hverdage fra klokken 09:00 til 11:00. Tallerkenen består af en hjemmebagt surdejsbolle, blødkogt æg, yoghurt med hjemmelavet müsli, smør, marmelade og ost.
Weekendbrunch
Spiselaugets populære brunch-buffet fortsætter trods COVID-19, men med en række ændringer.
De fleste elementer på buffeten bliver nu portionsanrettede, så man ikke tager af de samme fade, som alle andre gør. Ligeledes bliver hygiejnen og tætheden på buffeten reguleret. Brødet bliver også portionsanrettet og serveret direkte ved bordene.
Alt i alt er Spiselauget det samme Spiselaug som før COVID-19, men med tilpasninger til en ny og tryg hverdag.
Spiselauget på Godsbanen
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Telefon: +45 22 62 14 22
Hjemmeside
Book bord her: