Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Godsbanens julemarked – kæmpe succes med tusindvis af mennesker

Af Freja Dumont

Julemarkedet på Godsbanen åbnede i dag, lørdag klokken 11.00. En time senere var der stuvende fuldt. Det er Kødbyens Mad og Marked, der sammen med Godsbanen har sat julemarkedet i værk. Både lørdag og søndag i denne weekend vil der fra klokken 11.00 til 17.00 være åbent. Mad, drikke, madboder, lokale producenter, live musik og kunsthåndværk. Hvad mere kan man ønske sig?

Godsbanen i Aarhus C

Sikken voldsom trængsel

Godsbanens julemarked er blevet en succes. Det mærker vi allerede, da vi nærmer os Godsbanen. Den ene kø overtager den næste. En parkeringsplads må vi lede lidt efter. Da vi endelig kan entrere julemarkedet, foregår det med museskridt i hælene på de øvrige besøgende. Lidt tålmodighed i juletravlheden er vel ingen skade til?!

Kunstmarked på Godsbanen i Aarhus C

Godsbanen og den Den gamle Rå Hal er som skabt til Street Food og madmarkeder. 35 boder er opstillet i den Rå hal og Gårdhaven. Der har været rift om stadepladserne og flere har fået afslag. For at give plads til så mange som muligt, har det været nødvendigt, at tage de udendørs arealer i brug.  

Mange spisende på Godsbanen i Aarhus

Masser af julegaver

I Foyeren finder du et marked med design og kunsthåndværk. 64 boder med ting der er produceret helt eller delvist på Godsbanens åbne værksteder. Måske er du heldig at finde en unik julegave mellem de mange håndlavede krus, kopper, smykker og strik. Husk kontanter eller mobilepay, hvis du skulle blive fristet!

DSCF6167

Er madmekka af de store

I den Rå Hal er madboderne. Der er pyntet op med gran og lys, og ud af højtalerne lyder julens velkendte sange. Flere af de besøgende synger spontant med, og der er en dejlig stemning i den gamle hal.

DSCF6200

Man omfavnes af en duft af alt fra pandekager til krydret mad, når man træder ind i hallen. Det er et madmekka uden lige! De mange besøgende er tydeligvis interesserede i det spændende madudbud.

DSCF6229

Flere borde og bænke er opstillede, og der er fyldt med folk, der tager for sig af retterne. Men hvad skal man vælge? Porchetta, chili con carne, jule hotdog, vegetar hotduck, falafel, samosa, franske tærter, fish´n´chips, brioche med fransk confit, luksus-toast eller noget af alt det andet, der ser så godt ud?

DSCF6261

Gårdhaven og noget at drikke

I Gårdhaven er der røg og damp. Mad fra store dele af verden samt de brændte mandler, der hører julen til, er at finde der. Der røres i store gryder og mange trodsede kulden og valgte en ret fra Gårdhaven.

DSCF6301

Af drikkedvarer er der rød og hvid gløgg, portvin, julecocktails baseret på dansk Njord gin, øl og kaffe.

DSCF6321

Skal opleves!

Alt fungerer på Godsbanen, og det er gratis at komme ind. Det er et tilløbsstykke uden lige. Forståeligt nok. Over 5.000 besøgende var forbi i dag. Arrangørerne regner med det samme i morgen. Stemningen er i top. Glade mennesker der nyder mad og drikke i de rå omgivelser. På trods af de mange mennesker og køerne, vil vi anbefale et smut forbi julemarkedet. Det er det værd!

DSCF6155 DSCF6162 DSCF6167 DSCF6182 DSCF6195 DSCF6200 DSCF6205 DSCF6229 DSCF6234 DSCF6244 DSCF6253  DSCF6277 DSCF6301 DSCF6308 DSCF6321 DSCF6358 Gang i den Rå Hal på Godsbanen i Aarhus Godsbanen i Aarhus C Godt pålæg på Godsbanen i Aarhus Kunstmarked på Godsbanen i Aarhus C Kødbyens Mad & Marked på Godsbanen i Aarhus Madreublikken på Godsbanen i Aarhus Mange spisende på Godsbanen i Aarhus Pandekager på Godsbanen i Aarhus Portvinsklubben på Godsbanen i Aarhus Spiselauget på Godsbanen i Aarhus

Del artikel

Andre læser også