Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Godt blikarbejde giver huset en smuk finish

Af Annoncør

Mange nybyggerier træder i dag lidt uden for de vante rammer, når det gælder facadens udtryk. Heldigvis er der masser af variation i byggeriet og mange eksempler på, at ny arkitekter ikke blot følger en bestemt trend. Gamle klassiske materialer som for eksempel kobber og zink vinder indpas over de store glaspartier, og med den udvikling, er der nok at lave, når man er blikkenslager Aarhus. 

Kobber og zink er populært igen

Blandt klassiske rødstenshuse med tegltag og de store rektangulære glashuse, der har præget billedet i de større byers nyopførte kvarterer i det seneste årti, træder organiske former og velkendte materialer fra svundne tider igen frem. Et materiale som kobber har fået fornyet popularitet, og derfor er der for tiden stigende efterspørgsel på blikarbejde i Aarhus og andre af landets største byer. Dermed er det om at være ude i god tid, når man søger efter blikkenslager Aarhus, for det gamle fag har fået en opblomstring i den seneste tid. Inddækninger i såvel kobber som zink vinder frem, når der skal bygges nyt, og når gamle, klassiske ejendomme trænger til at bliver fornyet. Materialernes udtryk giver byggeriet en særlig organisk kvalitet til, der er meget oppe i tiden.

Fra villaer til beboelsesejendomme og kirkespir

Trenden i arkitekturen i alt fra parcelhusbyggeri til store markante offentlige bygninger har givet blikkenslagerfaget en renæssance. Der bygges facader og inddækninger af falsede tage i zink og kobber som aldrig før. Desuden er der opgaver nok at tage fat på for en blikkenslager Aarhus og omegn med byens mange gamle ejendomme, der skal have skiftet beklædning. Det kan være en gammel stationsbygning, et kirkespir eller en fredet ejendom, hvor det forudsættes at der bruges bestemte materialer. Men det kan også være ejendomme, hvor for eksempel kobber passer godt til bygningens udtryk, uden at det egentlig har været tænkt sådan fra begyndelsen.

Del artikel

Andre læser også