Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nu kan du købe billetter: Danmarks største madfestival gør comeback i Aarhus

Af Redaktionen
Foto: Food Festival
Foto: Food Festival

Endelig kan madelskere, gastronomer, madhåndværkere og fødevareproducenter snart igen mødes på Tangkrogen for at fejre madkulturen, pirre smagsløgene og fange nye fif til gryderne.

Det sker 2.-4. september, hvor den populære Food Festival vender tilbage.

”I alle hjørner af branchen bliver der tryllet med ingredienser og gode ideer. Både gastronomer, iværksættere og etablerede fødevareproducenter er lige ved at gå op i limningen af utålmodighed.

De trænger til at komme ud og vise alle de nye spændende produkter frem,” fortæller Anna Lund, direktør for Food Organisation of Denmark (FOOD), der står bag Food Festival.

Billetsalget til Food Festival, som er Danmarks største madfestival, er lige startet. Du kan købe både partout- og dagsbilletter lige her

Nu kan du købe billetter: Danmarks største madfestival gør comeback i Aarhus
Foto: Food Festival

Stor succes i 2019

Eventet tiltrak i 2019 over 30.000 gæster til køkkenværksteder, madkonkurrencer, popup-middage og mange andre madaktiviteter, som mere end 250 fødevarevirksomheder og madhåndværkere gik sammen om at tilbyde.

Om beslutningen om at sætte et stort, samlet fødevareevent på programmet forklarer Anna Lund:

”Lige nu trænger vi alle sammen til at have noget at glæde os til. Særligt de små fødevarevirksomheder og selvstændige madhåndværkere har brug for at vide, at de ikke er alene.

De kan se frem til en platform, hvor de kan møde både kunder, indkøbere og potentielle samarbejdspartnere”.

Nu kan du købe billetter: Danmarks største madfestival gør comeback i Aarhus
Foto: Food Festival

Det behov kan Malene Søgaard og Astrid Søgaard fra virksomheden Pure Dansk, der sælger danskdyrkede bælgfrugter, nikke genkendende til:

“For en lille virksomhed som vores, er det rigtig godt at deltage i et event som Food Festival. Vi får mulighed for at vise vores produkter og give gode smagsoplevelser til en masse madinteresserede mennesker og får også nye kontakter i branchen.

Food Festival er en god måde for virksomheder at komme bredt ud,” fortæller de to iværksættere.

Blev til Food Week i 2020

I 2020 blev det populære madevent aflyst, og i 2021 blev det under navnet Food Week transformeret til en række enkeltstående events fordelt i hele Aarhus over flere dage.

Food Organisation of Denmark har under pandemien derudover stået bag en række mindre events, og det er de samlede erfaringer fra disse, der har overbevist Anna Lund om, at Food Festival kan afvikles som et samlet event i 2022.

”Vi har i løbet af de seneste to år udviklet en masse praktiske løsninger på, hvordan man afvikler events under restriktioner.

Men vi har også lært os selv at arbejde med fleksible scenarier allerede tidligt i udviklingsfasen, så vi altid er forberedt på at tilpasse os situationen.

Derfor er jeg helt tryg ved beslutningen om at samle Food Festival på Tangkrogen”, forklarer hun.

Nu kan du købe billetter: Danmarks største madfestival gør comeback i Aarhus
Foto: Food Festival

Hun afviser dog, at festivalen bliver, som den plejer.

”Vores ambition er altid at skabe nye madoplevelser, der overrasker, underholder og åbner sanserne.

Så plejer er ikke et ord, vi bruger særlig meget. Restriktionerne har været en anledning til at tænke nyt og finde nye samarbejdspartnere særligt inden for kulturlivet.

Dem har vi selvfølgelig tænkt os at invitere med igen, så både madelskere og fødevarebranchen kan se frem til en farverig fejring af madkultur, kreativitet og det gode håndværk”.

Under årets Food Festival kan du se frem til et væld af madoplevelser og bl.a. overvære Hotdog DM, som du kan læse mere om her

Hvad: Food Festival 2022
Hvor: Tangkrogen
Hvornår: 2. – 4. september

Køb billetter til festivalen her

Del artikel

Andre læser også