Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Godt nyt: Tusindevis af aarhusianere slipper for varme-prisstigninger

Af Freja Dumont

Der er mange danskere, som lige nu gruer for den kommende varmeregning grundet voldsomme prisstigninger på varme for tiden.

Men nu er der godt nyt til alle aarhusianere, som har skruet ned for varmen af ren og skær frygt tårnhøje fjernvarmeregninger.

For er du kunde hos Kredsløb, ligesom over 300.000 andre østjyder er det, kan du glæde dig over, at prisen på din fjernvarme ikke ændrer sig i 2023.

“I en svær tid med prisstigninger og inflation er jeg glad for, at vi trods omstændighederne står med det bedst mulige udfald for kunderne,” siger Bjarne Munk Jensen, administrerende direktør hos Kredsløb, i et skriftligt svar til TV 2 Østjylland.

Økonomisk overskud og god aftale

Der er i følge Kredsløb to grunde til, at de hos varmeleverandøren kan fastholde priserne på 2022-niveauet.

Kredsløb Fjernvarme A/S har for det første et overskud fra 2021, som sammen med en effektiv drift gør det muligt at fastholde prisen på fjernvarme for Kredsløbs kunder.

Derudover har Kredsløb A/S indgået en aftale med Ørsted om, at den fjernvarme, den østjyske fjernevarmevirksomhed betaler Ørsted, beregnes på træpillepris, selvom Ørsted bruger kul, der er dyrere.

På Kredsløb Fjernvarmes hjemmeside skriver de:

“I efteråret var der brand i en træpillesilo på Studstrupværket, som Ørsted ejer og driver. En konsekvens af branden er, at Ørsted i en periode bliver nødt til at producere el og varme på kul.  

Der har været usikkerhed om, hvorvidt kul som brændsel ville betyde en højere varmepris. Det er nu afklaret, at fjernvarmeprisen kan holdes i ro i 2023.”

Du kan se, hvem du er kunde hos på din varmeregning. Får du din varme fra et lokalt varmeværk, er det dem, der kan fortælle, hvad din varme kommer til at koste i 2023. 

Del artikel

Andre læser også