ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Godt nytår: Corona-restriktioner forlænges igen

Der bliver ikke lagt yderligere restriktioner ned over nytårsaften – men de gældende corona-restriktioner, som skulle udløbe den 3. januar, forlænges nu med yderligere 14 dage.

 

Det oplyste statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde tirsdag aften.

 

“Der er på mange måder tale om en reel nedlukning af Danmark,” sagde Mette Frederiksen og tilføjede:

 

“Vi skal igennem dette, og det gør vi ved at stå sammen.”

 

Skoleelever skal blive hjemme

De fortsatte restriktioner betyder, at bl.a. restauranter, barer, storcentre, breddeidrætten og liberale erhverv som frisører og tatovører fortsat skal være lukket ned til og med den 17. januar. Desuden skal samtlige skoleelever blive hjemme og modtage digital undervisning. Daginstitutioner vil dog fortsat være åbne.

 

“Situationen er mere alvorlig, end den var i foråret. Tallene er igen nu gået den forkerte vej,” sagde statsministeren og understregede, at det handler om at bryde smittekæderne; altså at folk smitter hinanden på kryds og tværs.

 

Kritisk nytårsaften

Derfor er nytårsaften da også kritisk. Et politisk ønske om at begrænse eller stoppe salget af fyrværkeri op til nytårsaften bliver der dog ikke noget af.

 

Retningslinjerne dikterer fortsat, at man samles højst 10 personer nytårsaften, og at man holder sig til det samme selskab hele aftenen frem for at gå fra fest til fest. Til gengæld er altså hverken festen eller fyrværkeriet aflyst, om end bl.a. politiet opfordrer folk til at undlade at samles på centrale pladser som Store Torv og Rådhuspladsen i Aarhus.

 

Tallene stiger

De seneste dage er færre personer pr. dag blevet testet i forhold til de seneste uger; til gengæld er positivprocenten steget markant. Man finder altså flere corona-smittede i forhold til antallet af testede personer end for blot få dage siden, ligesom det såkaldte kontakttal – altså videregivelse af smitten – er steget. Det kan efterhånden mærkes på landets hospitaler, hvor kapaciteten er under pres. Antallet af indlagte med corona er på få dage fordoblet til nu 900 patienter.

 

Resultatet af juledagenes komsammen kan først for alvor ses i smittetallene de kommende dage, idet smitten typisk slår igennem med en-to ugers forsinkelse. Af samme grund har man et vågent øje på, hvad der sker, når fejringen af nytåret er overstået en god uges tid inde i januar.

 

Men vi har under alle omstændigheder – med statsministerens ord – nogle “barske måneder” foran os.

 

 

Del artikel