Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lån en park: Gør dit lokalområde smukkere og grønnere

Af Freja Dumont
Hvis du kan lide en god løbetur i de dejlige naturskønne områder i og omkring Aarhus, kan du kombinere dem med en god træning på fitnessredskaber, som du kan finde mange steder i byen. Ja - faktisk helt præcis 25 steder.  https://www.visitaarhus.dk/aarhus/planlaeg/udendoers-fitnessparker-gdk995037  If you enjoy running in beautiful natural surroundings, there are ample opportunities in and around Aarhus, where you can also combine running with a great workout using the fitness equipment which you can find at several locations in the city - in fact at a total of 25 locations.  https://www.visitaarhus.com/aarhus/plan-your-trip/outdoor-fitness-parks-gdk995037
Hvis du kan lide en god løbetur i de dejlige naturskønne områder i og omkring Aarhus, kan du kombinere dem med en god træning på fitnessredskaber, som du kan finde mange steder i byen. Ja - faktisk helt præcis 25 steder. https://www.visitaarhus.dk/aarhus/planlaeg/udendoers-fitnessparker-gdk995037 If you enjoy running in beautiful natural surroundings, there are ample opportunities in and around Aarhus, where you can also combine running with a great workout using the fitness equipment which you can find at several locations in the city - in fact at a total of 25 locations. https://www.visitaarhus.com/aarhus/plan-your-trip/outdoor-fitness-parks-gdk995037

Aarhusianerne bliver nu inviteret til at være med til at skabe en smukkere by i samarbejde med Teknik og Miljø. Derfor bliver det muligt at ”låne en park” fra Teknik og Miljøs grønne bibliotek i perioden maj til oktober.

Som et forsøg afprøves et koncept, hvor foreninger, fællesråd og lokale ildsjæle kan låne udstyr, som kan være med til at forskønne torve og pladser, f.eks. i forbindelse med den lokale byfest eller sportsklubbens sommerfest.

Nicolaj Bang, rådmand for Teknik og Miljø, håber, at man i oplandsbyerne vil benytte sig af forsøget.

”Vi har allerede set hvilke positive ændringer af byrummene, som forsøgene på Fredens Torv og Ingerslevs Plads førte med sig.

Det prøver vi nu – i mindre skala – at bringe ud til endnu flere aarhusianere. Jeg håber, at mange vil gøre brug af muligheden og være med til at gøre deres lokalområde lidt smukkere og festligere,” siger han.

Tilgængelig for alle

Hvis man ønsker at låne en park, følger der nogle store kummer med blomster og træer med samt flere borde- og bænkesæt.

Det er muligt at låne en park 1-2 måneder ad gangen. Teknik og Miljø hjælper med det praktiske i forbindelse med opstilling og drift. Det er et krav, at den midlertidige park skal være offentlig tilgængelig for alle.

”Jeg håber, at vi kan inspirere nogle af oplandsbyerne til at bruge deres byrum på en anden måde. Vi vil naturligvis hjælpe til, så godt vi kan, og mit store håb er, at oplandsbyerne bliver så glade for forsøgene, at de ønsker, at de bliver gjort permanente.

Hvis det er tilfældet, må vi se på mulighederne, for vi kan desværre ikke garantere nogle permanente løsninger her og nu,” siger Nicolaj Bang.

Foreninger, fællesråd, lokale ildsjæle og andre interesserede og engagerede kan ansøge om at låne en park på groenneomraader@mtm.aarhus.dk.

Ansøgningen sendes på mail og skal indeholde oplysning om, hvad parken skal bruges til og indeholde, samt hvor den ønskes opsat samt tilsagn fra ejer, hvis det ikke er et kommunalt areal.

Områder, hvor der ikke allerede er parker, bliver prioriteret. Det er også et krav, at der skal være offentlig adgang.

Del artikel

Andre læser også