ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ganni og Goya: Sælg dit tøj eller gør lækre fund hos unik genbrugsbutik

Af Freja Dumont
Lise Maria Brøndum Suhr fik idéen til at åbne Komma, da hun var på barsel.
Lise Maria Brøndum Suhr fik idéen til at åbne Komma, da hun var på barsel.

I det hyggelige Latinerkvarter ligger secondhand butikken Komma i en charmerende gammel bygning.

Hvis ikke du allerede kender Komma, så kan du i den fine butik på Studsgade gå på opdagelse i lækre genbrugsstyles samt sælge dit eget brugte guld fra garderobens gemmer.

MigogAarhus afprøvede det smarte genbrugskoncept med en reol i tre uger for at se, hvordan det egentlig fungerer i praksis. Ganni og Goya: Sælg dit tøj eller gør lækre fund hos unik genbrugsbutik

Tjen penge uden at løfte en finger

Faktisk skal der ikke så meget til, hvis du gerne vil sælge ud af det tøj, som alligevel bare ligger i skabet og samler støv.

Du booker blot en reol, mærker dit tøj, dine sko og accessories med priser, tager det med i butikken og fylder det i din reol. Du kan booke en reol mellem 1 til 12 uger – den mest populære løsning er dog tre uger.

Herefter kan du fortsætte videre og gøre alle de ting, du plejer, uden at skulle bruge tid på salget – det gør Komma nemlig for dig. 

Efterfølgende udbetaler butikken automatisk det, du tjener fra din reol hver måned. Og vi kan godt afsløre, at det kan blive svært vanedannende at følge med i salget via sin telefon. 

Ganni og Goya: Sælg dit tøj eller gør lækre fund hos unik genbrugsbutik

Gør det endnu nemmere med ‘all in’

Hvis du stadig synes, at det er for stort et arbejde at gøre ovenstående, eller du måske ikke har ting nok til at fylde en hel reol, tilbyder komma også ”all in”.

Det betyder, at det eneste du skal gøre, er at komme ned i butikken med dine varer.

Her udvælger personalet de ting, de tænker kan sælges, og så står de for alt lige fra at prissætte til at hænge tøjet på bøjler og sørge for, at det altid ser indbydende og lækkert ud til butikkens gæster.

Vær opmærksom på, at det kun er udvalgte mærker, butikken tager ind til “all-in”, da der er begrænset plads i butikken.

Læs mere om priser og regler for leje lige her.

Ganni og Goya: Sælg dit tøj eller gør lækre fund hos unik genbrugsbutik

Ligesom Trendsales – bare som fysisk butik

De fleste kender nok den populære online secondhand-platform Trendsales, hvor man fra sin profil kan sælge tøj, sko og accessories.

Netop Trendsales var en inspirationskilde for indehaveren af Komma, Lise Maria Brøndum Suhr, som fik idéen til konceptet, da hun var på barsel.

Da jeg var på barsel gik det op for mig, hvor meget tøj jeg egentlig havde, som bare lå i skabet uden at blive brugt. Samtidig kunne jeg ikke overskue at tage billeder af det hele og sætte det til salg på nettet.

Derfor opstod idéen om åbne en butik, hvis koncept mindede om Trendsales – bare i fysisk form.

Det var vigtigt for mig, at det ikke blev en rodet skrammelbutik, som man kender det fra nogle genbrugsforretninger. Samtidig skulle det heller ikke være en luksus genbrug udelukkende med mærkevarer.

Det skulle være for kvinder som mig selv, der har masser af fint tøj hængende i skabet, men som aldrig bliver brugt, og som kan gøre en ny ejer glad,” siger Lise Maria Brøndum Suhr. 

Ganni og Goya: Sælg dit tøj eller gør lækre fund hos unik genbrugsbutik

Gå på opdagelse i de charmerende lokaler 

Når du træder ind i den flotte butik, får du straks følelsen af, at det er kvalitet, der hænger på stativerne.

Butikken er primært indrettet med genbrugsfund – i skønne toner, som giver stedet en varm og hyggelig atmosfære, der matcher tidens udtryk.

Smukke blomsterbuketter står placeret rundt omkring, og de gamle vinduespartier bader butikken i lys, hvilket gør den ideel til udstilling af de forskellige styles.

På reolerne finder du alt fra populære mærker som Ganni, Baum und Pherdgarden og Stine Goya til unikke styles, som man ikke finder andre steder. Alt sammen til gode priser.

Ganni og Goya: Sælg dit tøj eller gør lækre fund hos unik genbrugsbutik

Det kan godt betale sig!

Komma har knap 50 reoler som alle er ens: en enkel, hvid reol med 2 bøjlestænger, 2 hylder og 4 kroge, som kan flyttes rundt i reolen alt efter, hvad der passer til dit behov.

Designet er enkelt for at gøre plads til det, der betyder noget – nemlig dine ting.

Vi havde, som tidligere nævnt, valgt at leje en reol i tre uger. Den første dag i perioden kom vi ned i butikken for at sætte priser med stregkode og tyverialarmer på tøjet samt for at hænge det fint op på bøjlerne.

Du kan maksimalt hænge 30 stykker tøj ad gangen på dit stativ, således det er overskueligt for gæsterne i butikken.

Ganni og Goya: Sælg dit tøj eller gør lækre fund hos unik genbrugsbutik

Man kan hele tiden følge med i salget på sin telefon, og efter halvanden uge kunne vi godt tænke os at skubbe lidt mere gang i salget. Vi satte derfor priserne ned på noget af tøjet – og selv samme weekend blev der solgt hele 6 styles.

Det kan med andre ord godt betale sig at regulere løbende på priserne, hvis man er kommet til at prissætte tøjet  for højt til en start.

Vi endte med at tjene lidt over 2000 kroner, efter kommision og stand var betalt, på de tre uger, vi havde en reol hos Komma.

Og vi kan kun anbefale alle, der har en bunke pænt tøj, som aldrig bliver brugt, til at afsætte lidt af en eftermiddag til at få hængt tøjet op. Derefter kan man sådan set læne sig tilbage og vente på, at der tikker penge ind på kontoen. Dét er altså smart!

Har du selv fået lyst til at få din egen stand, kan du læse mere lige her.

Del artikel

Andre læser også