Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Byens bedste?: Vanvittig fastelavnsbolle er tilbage

Af Jonathan Sten Drivsholm

Der var rørende enighed i vores smagspanel anno 2023.

Gotfreds første fastelavnsbolle nogensinde måtte simpelthen udnævnes til årets bedste i Aarhus.

Nu er det æstetiske vidunder tilbage, så vi tog selvfølgelig forbi Havnegade for at se, om patisseriet holder det høje niveau fra i fjor.

Gotfred byder i år på to forskellige fastelavnsboller, der ligner hinanden, men som rummer hver sine smage.

Hvor den ene med solbær er en genganger fra sidste år, er den anden, som er med passionsfrugt, et helt nyt indslag.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Et opslag delt af gotfred (@gotfred.aarhus)

Kronen på værket

Ribs-udgaven, som vi var helt vilde sidste år, har altså – indtil videre – ikke fået genvalg hos Gotfred, og det må vi jo se, om vi kan leve med.

Synet af de smukke fastelavnsboller i montren fik dog straks mundvandet til at løbe, så vi slog den umiddelbare skuffelse til side og beder straks om en af hver.

Dét viste sig at være en god beslutning.

Byens bedste?: Vanvittig fastelavnsbolle er tilbage

Gotfreds fastelavnsboller tager form som den franske klassiker choux au craquelin, der lidt løst oversat kan beskrives som en stor vandbakkelse med knasende, krakeleret kiksetop.

Kronen på værket er den genkendelige, glinsende mousse, der troner øverst med sine spiselige blomster og gør kagen så smuk, at den må siges at være vores nye kongepar værdig – mon de kigger forbi næste søndag?

Ny variant imponerer

Vaniljecremen, som er i begge fastelavnsboller, er både fløjlsblød og luftig, og ligesom sidste år føles den rent ud sagt fantastisk i munden.

Den flydende saltkaramel giver stadig mindelser om det ikoniske flødekaramel-bolche fra Werther’s, men med et lille brændt knæk der gør den decideret vanedannende.

I solbær-udgaven træder både creme og karamel dog en anelse i baggrunden for solbærrene, der med sin kraftfulde smag tenderer til at overdøve dem en smule.

Det er så også vores eneste kritik af Gotfreds fastelavnsboller anno 2024.

Især den nye variant, der gemmer på en curd med smag af passionsfrugt, falder lige i vores smag.

Her er der syre og friskhed til stede, og det løfter den simpelthen til et andet niveau.

Byens bedste?: Vanvittig fastelavnsbolle er tilbage

Ligesom med sidste års ribs-version vinder Gotfreds nye fastelavnsbolle netop ved, at den mestrer kontrasterne.

Den er sød, men syrlig. Fløjlsblød, men også sprød. Og så er karamellen tilpas salt til, at den tager stikket hjem.

Hvad: Fastelavnsbollerne er landet
Hvor: Gotfred på Havnegade 24
Hvor meget: 48 kroner pr. styk

Vi kan næsten ikke få armene ned, og én ting er sikkert: Passionsfrugt-fastelavnsbollen får vores allervarmeste anbefalinger med på vejen.

Del artikel

Andre læser også