Gourmensch – porchetta burger over bål
En røgsky dragede os mod den asiatiske øko porchetta burger. Op mod 10 bål var tændt og duften af brændt gris, tilsat diverse krydderier, fik maven til at rumle. Brænde blev kløvet, og flere “rigtige” mænd var klar med grillhandsker og sved på panden. Det vi så var porchetta burger over bål.
Betjening i topform
Bag disken stod en flok glade, hovedsageligt, kvinder og betjente festivalgæsterne. Humøret var højt, og der var fart over feltet. Gode bemærkninger fløj gennem luften. Det var tydeligt, at de havde det godt og var klædt på til opgaven med at servicere gæsterne.
Sprøde svær og masser af kød
Burgeren var hurtigt klar. Smuk, så den ud. En stor burger med meget kød og de mest lækre sprøde svær. Sjældent har jeg været så tilfreds med svær i en burger. Sværen var penslet med banh mi marinade og fik umamismagen frem. Kødet var lavet som en gammeldags rullesteg med krydderurter. Hold da op, den sad i skabet. Saftig og lækker. Det hele var i en surdejsbolle, der gjorde det fint, men det var kødet, der tog opmærksomheden. Ud over kødet var der asiatiske pickles, spidskål, gulerødder, yuzu mayo, chili og friske koriander. Det hele spillede godt sammen og var en vinder denne fredag eftermiddag.
Social dining på NorthSide
Gourmensch laver outdoor teamcooking kurser for virksomheder og uddannelsesinstitutioner, hvor der er fokus på at skabe fællesskab og sammenhold. De er kendte for at komme ud i naturen, nyde livet, nærværet og lave mad sammen over ild. På NorthSide har de lavet et social dining koncept, hvor mennesker mødes omkring et bål. Et super godt initiativ.
Prøv den – længere er den ikke!
75 kroner var prisen for porchetta burgeren. Helt fair for mad på det niveau. Der var røg i øjnene og tøjet, da vi veltilfredse rejste os fra bænken og gik videre. Den asiatiske porchetta burger skal prøves, både pga stemningen og den veltilberedte mad.