Gourmet-hotdoggen tager sit indtog i Aarhus – Dogg1 hedder signatur-doggen

Signatur-doggen hedder Dogg1 Bedre sent end aldrig. Det er ikke ligefrem gode hotdogs Aarhus er kendt for. Tværtimod, så har vi stort set kun industri-dogs af tarvelig kvalitet og smag. Det har længe været tåkrummende pinligt, at vi ikke kunne mønstre en respektabel hotdog. Men det kan vi nu. Det er kokkene på Lecoq og Haute Friture, som har brugt et par måneder på at udvikle et par, nye, dogs. Og hvilke dogs. Mine forventninger var ikke store. Men jeg skal da lige love for, at jeg røg sidelæns ud af butikken – og ramte “Hipsterhøjen” på den modsatte side af gaden med en rus af uvirkelig begejstring.
Dogg1 er bedre end Dokk1
At kalde en hotdog for Dogg1 er genialt – også selvom det er spin off på byens store og stolte bibliotek og kulturhus. Hotdoggen er med mørkt og sprødt brød. Perfekt konsistens og godt med gods i. Pølserne kommer fra Rungis-markedet i Paris. Direkte leveret af Peter Paris. Det er Chipolata pølser (Krydrede franske pølser med svinekød, løg, timian, salvie og persille).
De var gode. Lavet med “rigtig” kød, fra dyr som har haft et anstændigt liv. De var knivskarpe. Intet mindre. Jeg var lige ved at dratte ned af stolen, da jeg tog det første bid. Tilbehøret var intet mindre end genialt tænkt. Revne rødbeder, vineddike med peberrod, persille og madagascarpeber. Styrken tog kegler. Man husker den relish. Vanedannende. Mayoen var en baconmayo. En svag selleripuré. Friterede hvedekerner for at give den et twist hipster-stil. Den havde det hele. Dogg1 kan købes fra 2. marts af.
Confiteret ande-dog med tjubang
Le Hot Duck er navnet her. Den her dog smagte af Asien. Men det var også meningen. Hold nu kaje, hvor smagte den godt. Her er kult-potentiale. Rigtig and, pakket ind i en tynd filodej, og friteret til den var sprød. Der var koriander, chili, hvidløg, champignons og tranebær. På toppen var der Wakame tangsalat. Mayoen var rørt på soya og chili. God stærk. Den havde for alvor kant. Nytænkning af bedste skuffe. En født vinder,der uden tvivl bliver et hit. Den kan købes fra i dag.
Tre dogs på menukortet
Meningen er at lave de bedste af de bedste dogs. Priserne er svimlende lave. De koster mellem 40 og 45 kroner stykket. Du får et helt måltid til den pris. En hotdog er nok for at blive mæt. Knivskarpe råvarer lavet med en sjælden set omhyggelighed. De er ikke just nemme at spise. Men det skal en hotdog heller ikke være. De var store, men med lidt øvelse kan man godt spise dem uden at spilde.
Bedste initiativ i lang tid
Med tre faste gourmet-dogs på menutavlen, så er vi på vej. Troels Buus, som står bag Haute Friture, lover mig, at han vil gøre alt, hvad der står i sin magt, for at lave de bedste dogs i Aarhus. Med de tre jeg har smagt, er der ingen over pt.
Folkene på Lecoq og Haute Friture får også et par ekstra point for at lave noget nyt. De fleste starter jo en burgerbar eller laver en ny burger. Byen flyder med burgere. De fleste er middelmådige. Så det at lave noget andet fastfood indgyder til respekt. Men at lave dogs, som smager så forbandet godt, er en kunst. Nu har vi Aarhus 2017, Dokk1 og ikke mindst Dogg1. Sidstnævnte er både smukkest og smagte bedst!
Rouladen er genopstået
De fleste husker roulade-rullen. Sjældent var den særlig god. Haute Friture har også sat sig for at retænke rouladen. Det har de gjort med havtorn. Ikke fordi det nødvendigvis smager godt, men fordi det er moderne og hipster-agtigt. Heldigvis var havtorne- og gulerodsmarmeladen her svag i det. Syrligheden var moderat. Tak for det. Et fint stykke. Nuvel, men hotdoggene tog min fulde opmærksomhed. De er, indtil nu, årets hit – og så til en pris alle kan betale.