Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Unik udstilling: Se kæmpestor skulptur af nyfødt baby

Af Freja Dumont
Foto: Marc Domage, ARoS
Foto: Marc Domage, ARoS

Siden ARoS i november løftede sløret for deres 20-års jubilæumsprogram, har vi glædet os… og nu sker det endelig!

Udstillingen Ron Mueck – Art and Life, hvor museets ikoniske Boy får selskab af A Girl og Woman With Shopping, er nemlig netop åbnet.

I samme galleri finder du også ARoS samling: 1960 – nu, der giver dig muligheden for at udforske museets samling af kunst fra 1960 og frem med friske øjne.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af ARoS — Aarhus Kunstmuseum (@arosartmuseum)

Sætter fokus på fysisk og psykisk sårbarhed

Ron Muecks hyperrealistiske overdimensionerede skulptur Boy (1999) blev købt til ARoS’ samling efter den første gang blev vist på Venedigbiennalen i 2001.

Siden har Boy markeret ARoS’ ambition om at være et af verdens førende museer for international samtidskunst.

I særudstillingen Ron Mueck – Art and Life præsenteres Boy (1999) sammen med to andre af Ron Muecks fængende skulpturer:

A Girl (2006), en 5-meter lang, yderst detaljeret skulptur af en nyfødt baby samt Woman with Shopping (2013), en skulptur af en kvinde, lidt mindre end naturlig størrelse, som fortolker det tidløse motiv af mor og barn.

Udstillingen giver besøgende anledning til at betragte menneskekroppen på ny og sætter fokus på den enkeltes fysiske og psykiske sårbarhed.

Mellem de tre skulpturer behandles traumet og miraklet ved enhver fødsel samt tematikker som det overvældende moderskab, ansvar og forfald.

Unik udstilling: Se kæmpestor skulptur af nyfødt baby

Barnet og det nye liv er et tema, som Mueck ofte er vendt tilbage til i sit arbejde.

Ved at ændre motivernes skala skaber Mueck en særlig livagtighed og fastholder beskuerens opmærksomhed:

Nærværet i de ofte psykologisk ladede værker inviterer os til at reflektere over det at være menneske og konfronterer vores forhold til det kropslige, til tid og eksistens.

Dyk ned i den spirituelle tidsånd

I 2024 byder ARoS på solopræsentationer af nogle af tidens førende kunstnere.

Bl.a. Jenny Holzer, Barbara Kruger og Sarah Sze, som stiller skarpt og rejser kritiske spørgsmål ved forbrugersamfundet, sociale og politiske normer og frihedsbegrebet i en verden mættet af massemedier og komplekse systemer.

Samtidigt dykker museet ned i den spirituelle tidsånd og ser nærmere på, hvordan universet og tidens gang former os.

I den ambitiøse gruppeudstilling Sky Gazing rettes blikket mod himlen, mens vi venter på åbningen af den monumentale installation The Dome, a Skyspace by James Turrell i 2025. 

“ARoS vil dirre af sanseoplevelser i et af vores hidtil stærkeste udstillingsprogrammer,” siger museumsdirektør Rebecca Matthews i en pressemeddelelse og fortsætter:

“Udstillingsprogrammet for 2024 pirrer sanserne, stiller dybe spørgsmål og gør op med enhver selvtilfredshed. Et udfordrende, banebrydende og veloplagt udstillingsprogram, der taler til både følelser og intellekt, til alle aldre, og som tager hul på de kommende 20 år.”

Kunsten skal tænde håb for fælles fremtid

Det danske modernistiske ikon Richard Mortensen hædres i en markant retrospektiv udstilling, og en spændende ny stemme i Danmark, den iranske kunstner Soheila Sokhanvari, inviterer os til at reflektere over kvinders tilværelse i 1970’ernes Iran før revolutionen.

Her drager hun paralleller til den ekstreme vold og de udfordringer, som kvinder i Iran – og andre steder i verden – står overfor i dag. 

“Med nye perspektiver på etablerede kunstnere som Richard Mortensen, med muligheden for at fordybe sig i det prærevolutionære iranske samfund og med styrken i Barbarba Krugers kritiske ordspil viser vores udstillingsprogram 2024, hvordan kunst fra forskellige tider perspektiverer vores samtid.

Mere end nogensinde før har vi brug for kunstnernes forskellige stemmer og perspektiver til at vise vej gennem usikkerhed og til at tænde håb for en fælles fremtid,” siger kunstnerisk programdirektør Catherine Ince.  

Læs hele udstillingsprogammet for 2024 her.

Del artikel

Andre læser også