Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gratis film i det fri: Aarhus Festuge præsenterer fantastisk Open Air-program

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Rico Frimann Pust / Det Danske Filminstitut
Foto: Rico Frimann Pust / Det Danske Filminstitut

Film under åben himmel er en ufravigelig del af sommer i Smilets by.

Både Moesgaard Museum og Street Food inviterer hvert år til sommerbio – og det samme gør Aarhus Festuge, der netop har løftet sløret for årets Open Air-program.

Og vi har virkelig nogle gode film i vente.

Traditionen tro bliver der seks dage i træk blændet op for fantastiske filmoplevelser i Botanisk Have, hvor du bl.a. kan se Thomas Vinterbergs nyklassiker ‘Druk’, Wes Andersons mesterværk ‘The Grande Budapest Hotel’ og Steven Spielbergs kultfilm ‘Jurassic Park’.

I år strækker Open Air-programmet sig over dagene fra 2. september til og med 7. september.

Her er årets program

Bag filmvisningerne i det fri står Aarhus Festuge i samarbejde med Cinematekets og Øst for Paradis’.

Festugens Open Air-program i 2024:
Mandag : Druk 
Tirsdag: The Grand Budapest Hotel 
Onsdag: The Rocky Horror Picture Show 
Torsdag: Vilde Hjerter 
Fredag: Jurassic Park 
Lørdag: Stop Making Sense 

Om årets program skriver arrangørerne:

Med skelen til årets undertema ’Udenfor normen’ kan publikum se frem til at møde nogle af filmhistoriens frækkeste og mest forførende outsidere i henholdsvis ’The Rocky Horror Picture Show’ og ’Vilde hjerter’.

Kultfilmen fra 1975 med karakterer som dr. Frank-N-Furter og Riff Raff er en herlig fejring af alt det uden for den gode smag og vild sing-a-long symfoni mod de pæne borgerlige dyder, mens David Lynchs blanding af ’Troldmanden fra Oz’ og Elvis Presley er et brandvarm bud på en alternativ kærlighedsklassiker med Nicolas Cage i ikonisk slangeskindsjakke.

Programmet byder også på film, der leger med vores forståelse af, hvordan hverdagen og  verden kunne se ud. Ville livet ikke være en fest med en fast alkoholpromille på 0,5 som i Thomas Vinterbergs oscarvindende nyklassiker ’Druk’? Og ville det ikke være det fedeste, hvis man kunne besøge dinosaurer i den lokale skov à la ’Jurassic Park’? Måske ikke. Men det er to på hver sin måde underholdende og tankevækkende film, man kan samles om i aftenmørket.

Gratis film i det fri: Aarhus Festuge præsenterer fantastisk Open Air-program

Et helt unikt og æstetisk gennemført verdensbillede får vi serveret i Wes Andersons ’The Grand Budapest Hotel’. Af alle instruktørens dybt originale film er ’The Grand Budapest Hotel’ i manges øjne kulminationen på  Andersons genkendelige blanding af kærlig nostalgi, quirky komik og en kavalkade af stjerneskuespillere.  Filmen spillede et helt år (!) i Øst for Paradis i 2014. Her ti år senere er det stadigvæk en filmmæssig lækkerbisken, man ikke kan få nok af.

Det samme gælder den muligvis bedste koncertfilm nogensinde, ’Stop Making Sense’med Talking Heads i topform. Filmen har i år 40-års jubilæum, men alderen er ikke til at spore, når først legendariske David Byrne træder ind på scenen og begynder på signatursangen ‘Psycho Killer’. Det perfekte soundtrack til lørdagsfest i Botanisk Have!

Det er ganske gratis at se samtlige af filmene.

Så se at få pakket picnictæppet, når der vises ikoniske klassikere og elskede film på det store lærred under åben himmel i Botanisk Have.

Hvad: Open Air 2024
Hvor: Amfiscenen i Botanisk Have
Hvornår: 2. – 7. september

Læs mere om Open Air 2024 lige her

Del artikel

Andre læser også