ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gratis popup univers midt i Aarhus:  Kom og prøv ny teknologi, der gør julegaverne sjovere!

Frem til jul kan børn, legesyge voksne og skoleklasser helt gratis prøve kræfter med droner, Lego-robotter og hinanden hos Makker Play Popup Univers. Formålet er at vise, hvordan ny teknologi kan bruges til leg og læring – og til at få endnu mere sjov ud af årets julegaver.

 

Hvem er hurtigst til at styre en Lego Mindstorm-robot i mål? Hvor præcist kan du flyve en drone? I Makker Play Popup Univers lige bag JYSK på Silkeborgvej kan børn og voksne få ny teknologi mellem hænderne og dyste helt gratis på de seje indendørs baner.

 

På nogle af banerne gælder det om at være hurtig, på andre er det præcision og koncentration, du vinder på, så man kan konkurrere på tværs af alder og køn, siger Mikkel Barker fra Makker, som står bag popup-universet.

 

Boost dine julegaver

Makker sælger hverken robotter eller droner, men har udviklet et sensorsystem, der er nemt at bruge og tage med sig. Systemet består af en modtager, tre sendere og en app. Senderne placeres på den bane, man vil klare, og modtageren kan man sætte på sine løbesko, en fjernstyret bil, en drone, sit løbehjul eller andre ting, man kan styre. Kun fantasien sætter grænser. Når modtageren kommer ind over senderen, lyser den op og sender besked til appen, som måler tid og præcision.

Gratis popup univers midt i Aarhus:  Kom og prøv ny teknologi, der gør julegaverne sjovere!

Det giver mulighed for at booste sine julegaver, så man ikke bare kører alene rundt med sin fjernstyrede bil, men kan konkurrere med familie og venner om, hvem der kører hurtigst eller mest præcist. Man kan også gamificere træning, f.eks. kan sensorerne måle, hvor længe du kan holde balancen på et vippebræt, forklarer Mikkel Barker.

 

Gratis workshop for skoleklasser

Alle hverdage kan skoleklasser booke sig ind til to timers gratis workshop med oplæg om ny teknologi fulgt op af praktiske øvelser og konkurrencer med robotter og droner.

Gratis popup univers midt i Aarhus:  Kom og prøv ny teknologi, der gør julegaverne sjovere!

Man kan sagtens blive klogere på ny teknologi uden at sidde stille med en skærm. Vi vil gerne vise, hvordan man kan være sociale, fysisk aktive, kreative og samtidig bruge teknologien til at lære om f.eks. acceleration, afstandsbedømmelse, præcision og meget andet, fortæller Mikkel Barker, der stadig har ledige pladser til nysgerrige skoleklasser.

 

Sjov for hele familien

Hver dag fra kl. 14-18 er alle børn og voksne velkomne til at kigge forbi og give den gas på banerne.  Man kan jo sætte sine teenagere af her, mens man shopper julegaver, eller lokke ungerne med på gaveindkøb ved at love dem en tur herud bagefter, foreslår Mikkel Barker, der har kaffe klar til forældre og lærere.

Men de bliver som regel også bidt af konkurrencerne og vil med rundt til det hele, griner han.

Gratis popup univers midt i Aarhus:  Kom og prøv ny teknologi, der gør julegaverne sjovere!

Makker Play Popup Univers ligger på Karupvej 2D, Aarhus C (i gården bag JYSK på Silkeborgvej, hvor der er 2 timers gratis parkering). Alt foregår indendørs, og der er åbent frem til den 23. december, mandag-fredag kl. 9-14 for skoler og mandag-fredag kl. 14-18 for private. Vil man lege videre derhjemme, kan et Makker Play-sæt lægges under juletræet for 599 kr.

 

Se mere på Facebook.com/makkerplayunivers og makker.io

 

Skoleklasser kan booke tid til gratis workshop på tlf. 21 97 99 00

 

 

 

Del artikel