ANNONCE
Grøn Koncert klar med hele 16 koncerter til sommer
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Grøn Koncert melder klar til sommer: Hele tre koncerter i Aarhus

Af Line Ingwar Karlsen
Foto: PR Grøn Koncert / Morten Rygaard.
Foto: PR Grøn Koncert / Morten Rygaard.

Vi kan godt begynde at glæde os, for Grøn Koncert vender tilbage til sommer, hvor den står på fest, fællesskab og livemusik. De har netop annonceret hele 16 gange Grøn Koncert i hele landet til sommer.

Tuborg og Muskelsvindfonden er klar med en ambitiøs plan for en ansvarlig afvikling af sommerens koncerter.

Dette vil bl.a. betyde, at publikum bliver inddelt i sektioner på koncertpladserne, der kan skaleres op og ned efter myndighedernes anbefalinger.

Den længste Grøn-turné til dato

Grøn-Karavanen ligger i ugerne 27, 28, 29 og 30 lægger vejen forbi ni forskellige byer:

  • Uge 27: Aarhus (8/7), Aalborg (9/7), Aalborg (10/7), Randers (11/7)

  • Uge 28: KBH (15/7), Næstved (16/7), Næstved (17/7), Odense (18/7)

  • Uge 29: Esbjerg 22/7), Kolding (23/7), Aarhus (24/7), Aarhus (25/7)

  • Uge 30: Odense (29/7), Odense (30/7), KBH (31/7), KBH (1/8)

Grøn besøger dermed mange af koncertbyerne to-tre gange.

Publikum inddeles i sektioner
I samarbejde med Event Safety, der er et af Danmarks førerende beredskaber inden for eventsikkerhed, har arrangørerne udviklet et helt nyt afviklingsformat, som skal skabe optimal tryghed hos publikum og alle involverede parter.

For at sikre optimale sikkerhedsforanstaltninger i forhold til COVID-19 sænker Grøn i år publikumstallet til koncerterne.

Normalt har der kunnet være op til 35.000 publikummer samlet på Grøn på én dag, men i år arbejder Grøn på at få lov til at samle omkring 10.000 gæster per koncert.

Grundet det øgede antal koncertdage vil op mod 160.000 danskere dog alligevel kunne deltage i festen.

Ved hver koncert inddeles publikum i ti sektioner, der kan skaleres op og ned efter myndighedernes anbefalinger. Hver sektion bliver sin egen ”mini-Grøn”-koncert med egne mad- og ølboder, toiletter og masser af hygge.

Fra scenen vil konferenciers og optrædende naturligvis sørge for at sikre den klassiske fælles stemning, der har karakteriseret Grøn fra begyndelsen.

Fællesskabet er vigtigere end nogensinde
For Tuborg og Muskelsvindfonden har det været afgørende at finde en model, der gør det muligt at gennemføre årets udgave af Grøn, så danskerne igen kan mødes til folkefest og fællesskab – noget, som mange har savnet det seneste år.

Theis Petersen, indsamlingschef i Muskelsvindfonden, udtaler:

“Grøn har gennem snart 40 år været omdrejningspunkt for et helt særligt fællesskab. Et mangfoldigt fællesskab, der er særligt vigtigt at dyrke i en tid som nu.

Derfor har alle bag Grøn knoklet for at udvikle et koncept, som vi mener gør, at vi igen kan mødes til musik, fest og hygge i den danske sommer. Vi er enormt glade for sommerens turnéformat, og vi glæder os helt vildt til at byde publikum, frivillige, artister og musikerne velkommen tilbage på Grøn!”

Hos Tuborg er forventningens glæde tilsvarende stor, og Christian Sveigaard, som er Marketing Director, fortæller:

“Gennem hele Corona-krisen har fællesskaberne været i undertal, og vi savner alle samværet med hinanden. Til sommer vil det i dén grad være på høje tid, at vi igen mødes til god musik over en kold Tuborg-fadøl – og derfor gør vi alt, hvad vi kan for at give danskerne en både fantastisk og tryg oplevelse, når den Grønne karavane nok engang ruller gennem landet.

Årets musikprogram offentliggøres i løbet af foråret 2021. Billetsalget starter den 11. maj.

Del artikel