Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stadig billetter til salg: Grøn Koncert vender tilbage for fuld styrke

Af Nathalia Hentze Nielsen

To år i træk har Grøn måtte aflyse den velkendte sommerturné på grund af Covid-19, men i år er eventet tilbage med et brag.

Det er i morgen lørdag d. 23. juli 2022, at koncerten finder sted på Marienlystvej 48 i Aarhus N.

Koncertpladsen åbner kl. 13.00 og lukker igen kl. 21.30. Du kan stadig nå at købe billet lige her

I anledning af Grøn Koncert er der indsat ekstra busser. Læs mere om det her 

Fællesskab og forskellighed gennem fire årtier

Gennem snart fire årtier har Grøn konsekvent haft fokus på fællesskabet.

Dét fokus har rod helt tilbage til etableringen i 1983, og det gennemsyrer alle aspekter af Grøn – hvilket man både kan mærke som publikum, som frivillig og som musiker.

Muskelsvindsfondens vision om at skabe et samfund med Plads til forskelle står centralt for Grøn. Netop derfor danner koncerterne rammen om møder og fællesskab på tværs af køn, etnisk oprindelse, religion, alder, handicap og seksuel orientering.

Grøn arbejder aktivt for at skabe et mødested med plads til forskelle, og dette er helt afgørende for, at personer med handicap kan deltage på lige fod og føle sig som den værdifulde del af fællesskabet, de er.

En fest, der gør en forskel

Hvert år uddeler Muskelsvindfonden desuden Plads til Forskelle-prisen, som gives til konkrete projekter, indsatser, initiativer eller kampagner, der har til formål at skabe plads til forskelle i samfundet.

Foruden æren består prisen også af et økonomisk bidrag.

Dette års Plads til Forskelle-ambassadør er Christopher, som også er en del af årets line-up. I samarbejde med VRS og Grøn står han bag designet af årets Plads til Forskelle t-shirt med teksten ”Kun en af mig” – Christopher fortolkning af Muskelsvindfondens klare vision om at skabe plads til forskelle i samfundet.

Sammen med NOVA, VRS og Christopher samler Grøn ind til Muskelsvindfondens Plads til Forskelle-pris op til og under sommerens Grøn-koncerter gennem donationer, pant fra festivalpladsen og salg af årets t-shirt, der kan købes i føtex, Bilka og på Grøn.

Artisterne til Grøn 2022

Tessa
Tessa får sin grønne debut på årets Grøn. Danmarks nye rapdronning slog igennem i 2019, og det der startede med et par videoer på Instagram, blev hurtigt til en kontrakt med Universal Music og en debutkoncert på Roskilde Festival. Siden da har hun haft mere end 175 millioner streams på tværs af musiktjenesterne, og ikke mindst hittet ”Ben” har hægtet sig fast i danskernes øregange. Tessa har vundet flere priser for sin musik – bl.a. en MTV Europe Music Award for Best Nordic Act i 2021 og en Danish Music Award for Årets Nye Danske Navn i 2020.

Carpark North
Carpark North har været fast inventar på den danske musikscene i to årtier, og bandet har vundet et utal af priser i løbet af karrieren. Det gælder bl.a. prisen for Årets Hit i 2003 ved P3 Guld, som de modtog for ”Transparent & Glasslike”, og Årets Nye Navn ved GAFFA Prisen i samme år. De har udsendt seks albums, senest ”Hope”, som udkom i 2017. Carpark North været med på Grøn fire gange før – både i 2003, 2010, 2013 og i 2019.

Andreas Odbjerg
Den danske sanger og sangskriver Andreas Odbjerg er en af de mest spillede danske artister lige nu, og numre som ”Føler mig selv 100”, ”I morgen er der også en dag” og ”STOR MAND” har i dén grad cementeret Andreas Odbjergs stjernestatus. Odbjerg udgav i 2018 sin første single i eget navn, og siden har han vundet utallige danske musikpriser. Til sommer kan den populære sanger opleves på Grøn for første gang.

D-A-D
Brødrene Binzer har sammen med bassisten Stig Pedersen og siden 1999 trommeslageren Laust Sonne skrevet det ene vilde kapitel efter det andet i den danske rockhistorie. Med sange som ”Bad Craziness”, ”Sleeping My Day Away”, ”Riding With Sue” og “Grow or Pay” har D-A-D leveret utallige rockschlagere, som danskerne kan glæde sig til at opleve, når bandet til sommer optræder på Grøn for 9. gang.

Drew Sycamore
Dansk-walisiske Drew Sycamore debuterede som soloartist i 2018 og har siden udgivet hits på stribe – såsom ”45 Fahrenheit Girl”, ”I Wanna Be Dancing” og ”Take It Back”. Hun har været P3’s Uundgåelige flere gange og har også ligget på toppen af den danske airplay chart. Det grønne publikum kan glæde sig til popmusik i verdensklasse, når Drew Sycamore for første gang skal indtage scenen på Grøn.

Christopher
Christopher debuterede i 2012 med albummet ”Colours”, som kastede adskillige hits af sig – herunder ”Nothing in Common”, ”Agains the Odds” og titelnummeret. På scenen er han kendt som et sandt energibundt, der er exceptionelt dygtig til at få fat i publikum – uanset om de befinder sig på de forreste eller bagerste rækker. Hans seneste album, ”My Blood”, udkom sidste år, og hans evne til at levere hits er uændret. Således har to af singlerne fra albummet, ”Ghost” og ”Leap of Faith” begge opnået platincertificeringer, mens ”Fall So Hard” har opnået guldstatus. Christopher er med på Grøn for 3. gang.

Phlake
Phlake tordnede i 2016 ind på de danske hitlister med kæmpe hits som ’Pregnant’ og ’Angel Zoo’ fra debutalbummet ’Slush Hours’, der høstede hele 5 priser ved DMA 2016 – bl.a. for Årets Album. Gruppen var det mest spillede danske navn på P3 i både 2016 og 2017, og i 2018 var ’The Rascal’ det mest spillede danske nummer på dansk radio.
I slutningen af oktober 2021 udsendte Phlake første single fra et nyt albumforløb. Nummeret ‘Vendetta’ cementerede bandets position som et af de bedste acts herhjemme og blev P3’s Uundgåelige. I april i år fulgte duoen op med nummeret ’10 Feet’”, og er netop udkommet med den nyeste single ‘2 min.’ Phlake havde debut på Grøn i 2018.

Suspekt
Den danske rapgruppe Suspekt har i årtier blæst danskerne bagover med udfordrende og ærlige tekster fra hjemegnen Albertslund. Suspekt har vundet indpas i toppen af dansk hiphop og skubbet grænserne for, hvad man kan synge om. Der er altid garanti for et vildt og overraskende liveshow, når de pumper liv og energi i scenen og publikum. Suspekt har vundet et hav af priser og anerkendelser, bl.a. Danish Music Awards for Årets Danske Gruppe i både 2020 og 2015. Suspekt er med på Grøn for 5. gang til sommer, og de var i 2016 også ’Plads til forskelle’-ambassadører.

Del artikel

Andre læser også