ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Endelig er Grøn tilbage: 2 første navne på plakaten offentliggjort

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Anders Rye Skjoldjensen
Foto: Anders Rye Skjoldjensen

Grøn er tilbage!

Efter to års afsavn er hele Danmarks sommerturné på landevejen igen, og 23. juli rammer den Aarhus.

Det har været hårdt at undvære de grønne sommerkoncerter i to år – både for publikum, for Muskelsvindfonden og Tuborg, der har Grøn Koncert som sit store, fælles kulturelle anker, lyder det i en pressemeddelelse.

Derfor udløser det ekstra stor fryd, at Grøn nu endelig vender tilbage, og i dag kan de to første navne offentliggøres: Det drejer sig om Tessa og Carpark North – to navne fra hver sin ende af den musikalske skala.

Tessa er med på Grøn for allerførste gang, og hun glæder sig:

“Jeg glæder mig sindssygt meget til at komme med på min første Grøn tour nogensinde!

Jeg har selv været til mange Grøn koncerter som publikum, så jeg glæder mig for vildt til, at jeg selv skal stå på scenen. Jeg lover jer det vildeste show!

Jeg elsker Grøn for, at der er ‘Plads til forskelle’, hvor hverken musik eller publikummer skal passe ind i en bestemt boks – jeg minder jo heller ikke selv om nogen andre i musikbranchen, og derfor bliver det bare ekstra fedt, at rejse rundt i Danmark med det budskab i ryggen!”

Endelig er Grøn tilbage: 2 første navne på plakaten offentliggjort
Foto: PR Grøn Koncert / Morten Rygaard.

Veteraner bringer eksklusivt show

Tessa er Danmarks nye rapdronning, og hun slog igennem i 2019.

Det der startede med et par videoer på Instagram, blev hurtigt til en kontrakt med Universal Music og en debutkoncert på Roskilde Festival.

Siden da har hun haft mere end 175 millioner streams på tværs af musiktjenesterne, og ikke mindst hittet ”Ben” har hægtet sig fast i danskernes øregange.

Modsat Tessa har Carpark North været med på Grøn fire gange før – både i 2003, 2010, 2013 og i 2019.

De var også en del af Nik & Jays show i 2014, ligesom de også var blandt artisterne, der deltog på Grønnere Grøn – de intime havefester, der opstod under corona-nedlukningen i sommeren 2020.

Endelig er Grøn tilbage: 2 første navne på plakaten offentliggjort
Foto: PR

Der er med andre ord tale om ægte ”Grøn veteraner”, som ved, hvad der er at glæde sig til.

“Det bliver så fedt at vende tilbage til Grøn, og vi er tre gutter, der virkelig glæder os til at spille store, udendørs koncerter igen for et live publikum.

Vi kommer med vores største hits og et eksklusivt show, så publikum kan godt glæde sig!

Vi elsker at spille Grøn, fordi det er en fest, hvor vi i vores forskellighed bliver til mere, end vi ville være hver for sig! Det er ren kærlighed,” lyder det fra Carpark North.

Lover enestående line-up

Carpark North har været fast inventar på den danske musikscene i to årtier, og bandet har vundet et utal af priser i løbet af karrieren.

Det gælder bl.a. prisen for Årets hit i 2003 ved P3 Guld, som de modtog for ”Transparent & Glasslike”, og Årets nye navn ved GAFFA Prisen i samme år. De har udsendt seks albums, senest ”Hope”, som udkom i 2017.

Lettelsen er stor hos både Tuborg og Muskelsvindfonden, hvor man glæder man sig over endelig at kunne gennemføre Grøn i den form, som publikum kender og elsker.

”Vi er enormt glade for, at vi endelig kan byde både publikum, frivillige og artister velkommen tilbage på Grøn. Efter de seneste to år er der i dén grad behov for at mødes om musik, fest og hygge i det danske sommerland.

Vi lover masser af fantastisk Grøn-stemning og et enestående line-up,” lyder det fra Theis Petersen, indsamlingschef i Muskelsvindfonden.

Christopher Bak Billing, sponsordirektør hos Carlsberg Danmark, udtaler:

”Vi har virkelig savnet fællesskabet på Grøn, så det er en stor fornøjelse, at vi langt om længe kan tage på tour med den grønne karavane, sådan som vi plejer.

Vi glæder os til nogle suveræne sommerdage og aftener – og ikke mindst til at skåle i en kold fadøl.”

Billetter og yderligere information om Grøn 2022 kan findes på groenkoncert.dk.

Hvad: Grøn 2022
Hvornår: 23. juli i Aarhus

Del artikel