Helt nyt i Aarhus: Få suppe og gryderetter i surdejs-brødskåle
Det regner, og det er koldt og gråt udenfor.
Men skal vi se positivt på det (og det skal vi jo), så er det også de perfekte forhold til at krybe ind under tæppet derhjemme og varme sig på en hjemmelavet suppe eller simrende gryderet.
Heldigvis så laver nyåbnede ’The Bowl Company’ lækre velsmagende supper og gryderetter lavet helt fra bunden af friske råvarer.
Men de gode nyheder stopper ikke her.
For det lille nye sted på Frederiks Allé bager nemlig også deres egne skåle af enten surdej eller fuldkorn, som udhules og suppen eller gryderetten så serveres i.
Den varme suppe eller gryderet bliver altså hældt op i en skål, som kan spises – you get the point.
Cremet og fyldig suppe
Det er to unge brødre, Paul Britzke og Kasimir Britzke, fra Berlin, som står bag det nye og – efter vores overbevisning – eneste sted i Aarhus, hvor du kan få serveret et simrende, varmt måltid i en skål af brød.
Lige nu består menuen af tre forskellige varianter:
En autentisk chili con carne, en ungarsk gullasch-suppe med rig smag af paprika og sidst men ikke mindst en vegetarisk broccoli/cheddarsuppe.
Alle retter serveres i enten et surdejs- eller fuldkornsbrød.
Sidstnævnte suppe med broccoli og cheddar afprøvede vi tidligere på dagen.
Og vi skulle hilse at sige, at det var en virkelig god suppe (tag det fra en, som troede, suppe var lidt kedeligt).
Den var cremet i konsistensen og med tilpas sprøde, mundrette stykker broccoli og gulerod i.
Suppen var til sidst toppet med cheddarost, som bidrog til den cremede og fyldige smag.
”Låget” til surdejsskålen blev brugt til at dyppe med. Har man en god appetit, er det selvfølgelig idéen, at ”surdejsskålen”, også bliver spist – men suppen mætter altså også i sig selv.
Hul i suppe-markedet
Den ene af de to brødre, 23-årige Paul, blev inspireret til at åbne stedet efter en rejse til Colorado, hvor konceptet med brødskål og suppe er populært.
Det er svært at sige, hvor idéen oprindeligt stammer, men i Østeuropa er det meget typisk, at man serverer sit varme måltid på den – i hvert fald i Danmark – lidt utraditionelle måde.
Også i San Fransisco er suppe og det dertilhørende brød meget udbredt, og her er suppeboder en integreret del af gadebilledet.
Det lader ikke til, at suppetrenden endnu er nået helt til Danmark – men det ændrer sig måske nu!
”Det undrede mig, at der hverken i Aarhus, eller for den sags skyld i Berlin, hvor jeg kommer fra, fandtes et sted, hvor man kan få en god, hjemmelavet suppe serveret i hjemmebagt kvalitetsbrød.
Derfor tænkte min bror og jeg: Hvorfor ikke gøre det selv?” siger Paul Britzke.
Godt fra start
De to brødre har derfor siden november arbejdet i døgndrift på at ombygge lokalerne på Frederiks Allé 110 til et indbydende, hyggeligt sted, hvor de håber på at kunne invitere gæster ind, når landet igen åbner.
Indtil videre laver de heldigvis takeaway – og ordrerne er væltet ind, siden de åbnede den 13. januar.
”Wolt måtte oprette en ny kategori til os ’simrende gryderetter og supper’, og folk har taget så godt imod det allerede. Selv inden vi fik billeder på appen, kom der massevis af bestillinger.
Det tyder på, at folk synes, det vi laver, er spændende. Vi har allerede fået gentagne ordrer fra kunder – og det gør os selvfølgelig stolte og glade,” siger Paul Britzke.
Hvad? The Bowl Company
Hvor? Frederiks Allé 110