Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Guide til affaldssortering i Aarhus

Af Annoncør
Composition with recyclable garbage consisting of glass, plastic, metal and paper isolated on white background
Composition with recyclable garbage consisting of glass, plastic, metal and paper isolated on white background

Vidste du, at bare et enkelt stykke forkert skrald kan forhindre, at alt glasset i containeren kan blive genbrugt? Derfor er det enormt vigtigt at affaldssortere korrekt, og i overensstemmelse med reglerne for Aarhus Kommune.

Der er meget at hente ved at have et effektivt system til affaldssortering indendørs. Det gør det nemmere for dig at få det rette skrald i de rette containere, og det kan også skabe mere orden i hjemmet. Derudover gør det også en forskel i det større perspektiv, fordi meget af dit affald kan genbruges, såfremt du sorterer det korrekt.

Du kan blive meget klogere på affaldssortering på Aarhus Kommune. Her får du imidlertid en kortfattet guide til, hvordan du laver et godt system for beholdere til affaldssortering og får det håndteret korrekt.

Mere sortering i Aarhus fra 2023

I Aarhus Kommune er der i 2023 kommet flere krav til sortering af affald. Der bliver nemlig hele tiden arbejdet på at optimere processen med skraldet, så ressourcerne genanvendes så mange gange som muligt. Derfor er det også væsentligt jævnligt at holde sig opdateret på området, så man sikrer, at man bidrager til genbruget af materialerne.

Der forventes altså mere af dig i 2023, end der gjorde før i tiden, når du håndterer dit affald. Men du kan også se det som en mulighed for at skabe mere orden derhjemme såvel som at bidrage positivt til en grøn by. Det kan du gøre med et smart affaldssorteringssystem, som imødekommer de sidste nye krav til sortering i kommunen.

Skab et godt system til affaldssortering

Når dit affald smides i beholderne udenfor, skal det sorteres i 5 forskellige rum. Derfor kan du med fordel organisere et system med 5 affaldsbeholdere indenfor. Affaldsspande fås i mange udformninger, og det kan være hjælpsomt at vælge et sæt med forskellige farver.

Så ved du, at rød er til metal, gul er til plast og så videre. Du kan med fordel også købe et stativ med hjul til din affaldssortering, så du let kan transportere dine affaldsposer og beholdere ud til skraldespandene udenfor.

Alt afhængigt af hvor mange I er i husholdningen, og hvor stort du bor, kan du vælge små eller større affaldsspande. Mens en løsning under vasken er fin for enkeltpersoner, kan det være en bedre løsning for den større familie at have affaldssorteringen i et rum for sig.

Måske har du et rum til rengøringsudstyr eller lignende, du kan benytte? Du kan også vælge mellem både horisontale og vertikale affaldssorteringssystemer, hvilket er en stor fordel, når pladsen skal udnyttes optimalt.

Sådan sorterer du affaldet:
● Beholder 1: Hård og blød plast, mad- og drikkekartoner
● Beholder 2: Glas og metal
● Beholder 3: Småt pap, papir og tekstil
● Beholder 4: Madaffald
● Beholder 5: Restaffald

Som du kan se, kan noget af dit affald afleveres sammen. Dog er det afgørende, at du grupperer det korrekt. Husk også at farligt affald (elpærer, spraydåser med videre) skal i en kasse for sig. Denne kasse tilsendes af kommunen, og du kan få den tømt efter behov.

Del artikel

Andre læser også