Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Guide til at gøre bilen klar til syn inden sommerferien

Af Annoncør

Sikkerhed er en prioritet, når det kommer til bilkørsel, og en vigtig del af dette er regelmæssige bilsyn. Det gælder måske særligt når sommeren står for døren og inviterer til gode køreture herhjemme og i udlandet. For med et bilsyn sikrer du, at din bil er i god stand og klar til at tage dig sikkert derhen, hvor du skal.

For dig, der bor i Aarhus-området og leder efter en dygtig og pålidelig leverandør af bilsyn, er DEKRA et oplagt valg. De har flere afdelinger tæt på byen, og det er blandt andet med hjælp fra dem, at vi her deler de bedste tips til at få et problemfrit bilsyn i Aarhus.

Hvad består et bilsyn egentlig af?

Et bilsyn er en standardiseret inspektion udført af en certificeret synsmand, der tjekker forskellige aspekter af bilens tilstand og sikkerhed. Det er blandt andet bremser, lys, dæk og udstødningssystem, der får en grundig gennemgang.

At forberede din bil til syn kan potentielt set gøre processen mere glidende og øge chancerne for, at din bil består uden uheldige bemærkninger. Her er nogle af de bedste råd fra DEKRA Aarhus’ erfarne specialister.

Ting, du let kan undersøge selv

Du bør blandt andet sørge for, at dine dæk er i god stand, med rigeligt mønster og ingen synlige skader. Husk også at tjekke dæktrykket – det skal være korrekt i henhold til bilens specifikationer. Det er desuden nogle af de ting, der er nemme at tjekke selv. Herudover bliver bilens bremser også gået efter. Bremseskiver og bremseklodser skal være i god stand. Hvis der er en hvinende lyd, når du bremser, eller hvis bilen trækker til den ene side, kan det være tid til at skifte bremseklodser eller -skiver – gerne inden, du kører bilen til syn også.

En anden ting, der er let at undersøge selv, er bilens forskellige lys og lygter. Alle bilens lys skal naturligvis fungere korrekt – det gælder for eksempel forlygter, baglygter, blinklys og bremselys. Husk også at kontrollere, at dine nummerpladelys virker efter hensigten.

Book dit bilsyn i dag og få optimeret køreglæden

Regelmæssige bilsyn sikrer, at din bil opfylder de lovpligtige krav, men det bidrager også til en mere sikker kørsel og forlænger bilens levetid. Desuden giver det ro i sindet, og det er faktisk ikke noget, der tager så lang tid at gøre noget ved. DEKRA har blandet andet drive in-bilsyn, så du kan få klaret det periodiske bilsyn eller få gennemset bilen inden sommerferien, præcis når du har tid til det.

Del artikel

Andre læser også