Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Den ultimative guide: Her får du lækre burgere i Aarhus

Af Redaktionen
Foto: Kødstadens Burger Joint
Foto: Kødstadens Burger Joint

Nu skal det handle om burgere – men ikke om hvilke som helst.

Vi har nemlig samlet seks stærke bud på aarhusianske burgerbarer, der kan gøre selv den mest kritiske burgerspiser tilfreds.

I denne guide finder du en samling af burger-pushere i absolut topklasse, der alle er at finde i Smilets (og burgerens) by.

Den ultimative guide: Her får du lækre burgere i Aarhus
Foto: Kødstadens Burger Joint

Kødstadens Burger Joint

Kødstadens Burgerjoint på Trøjborg laver officielt Danmarks bedste burger. Den aarhusianske burgerbar vandt for nylig prisen foran sværvægtere i branchen som bl.a. den anerkendte Gasoline Grill i København.

Kødstadens Bacon Cheeseburger er også tidligere kåret som landets bedste, da den i 2020 var oppe imod 250 burgerkandidater fra hele landet og endte med at tage prisen.

Det er tre unge slagtere, der driver burgerjointen – og de mener selv, at hemmeligheden bag den prisvindende burger ligger i den saftige bøf af kød, de selv friskhakker i butikken.

Dertil kommer den røgede slagter-bacon. Smeltet økologisk ost. Friskskåret tomat, rødløg og sprød økologisk salat. Hjemmelsyltede agurker og fire forskellige dressinger: Mayo, ketchup, sennep og barbecue. Altsammen i en kvalitetsbolle. Haps! siger vi bare.

Læs mere om Kødstadens her

Hvor: M. P. Bruuns Gade 45 i midtbyen og Otte Ruds Gade 47 på Trøjborg

Den ultimative guide: Her får du lækre burgere i Aarhus

Brødrenes Original

Tag med på en nostalgisk rejse hos Brødrenes Original, som er drevet af de vestjyske brødre, Magnus og Theis Thesbjerg Jensen, der præsenterer en nyfortolkning af danske grill-klassikere med fokus på kvalitet, dyrevelfærd og støtte til lokale leverandører.

Smag fx deres unikke Ribbensandwich, som er lavet af sprød ribbensteg fra danske fritgående dyr – eller prøv deres Frikadellesandwich, som er inspireret af bedstemors opskrift og lavet med fritgående dansk svinekød.

Du kan også nyde deres populære Bøfsandwich med en saftig dansk hakkebøf og ølkaramelliserede bløde løg eller sætte tænderne i burgerbarens klassiske Cheeseburger.

Brødrenes Original er ikke kun et spisested – det er en hjertevarm oplevelse. Magnus og Theis Thesbjerg Jensen er stolte af deres vestjyske rødder og bruger dem som drivkraft til at levere originale og velsmagende retter. Dyrevelfærd og brug af danske råvarer er ikke bare en trend for dem – det er selve kernen i deres madfilosofi.

Besøg dem og støt det lokale. Smag forskellen hos Brødrenes – hvor vestjysk gæstfrihed møder en nostalgisk rejse. Velbekomme!

Læs mere om Brødrenes her

Hvor: Borggade 12B, 8000 Aarhus C

Den ultimative guide: Her får du lækre burgere i Aarhus
Foto: Burger Shack

Burger Shack

Du kan altid kende Burger Shack på deres flammegrillede bøffer, som er lavet af 100% dansk oksekød fra danske landmænd.

På samme måde er al kylling lavet af 100% dansk kylling, som er krydret, paneret og friteret og lige til at spise.

Vi kan specielt anbefale dig at prøve Burger Shacks Spicy BBQ Chicken, som består af saftig, paneret kylling af overlår, syltede rødløg, BBQ-sauce, spicy jalapenos creme samt frisk salat i lun brioche burgerbolle. Mums! 

Og så må du naturligvis ikke snyde dig selv for sprøde Shack Fries krydret med italiensk ost og timian til din burger. 

Spiser du ikke kød, behøver du ikke gå sulten fra burgerbaren – de har nemlig også en vegan burger på menuen.

Læs mere om Burger Shack her

Hvor: Frederiksgade 39, 8000 Aarhus C

Den ultimative guide: Her får du lækre burgere i Aarhus
Foto: Burger Boom Facebook

Burger Boom

Burger Boom bestræber sig på at levere en gourmetoplevelse fra jord til bord.

Kæden, der råder over hele fire burgerbarer i Aarhus, er stolte af at ligge i toppen af branchen – og dermed give sine kunder burgere af topkvalitet, hvor alt laves fra bunden.

De gode folk hos Burger Boom har skabt en hjemmelavet, økologisk kartoffelbolle, som de smørsteger, og deres saftige kød er leveret fra Kildegården, som har dyrevelfærd på dagsordenen.

Kyllingen håndpaneres hver dag. Alle grøntsager er økologiske, og de sprøde syltede agurker syltes efter en hjemmelavet opskrift.

Prikken over I’et er de hjemmerørte dips, hvor man kan vælge mellem chili, hvidløg, estragon og trøffel. Ej at forglemme Burger Booms hjemmerørte burgerdressing, som kommer i alle deres burgere! 

Læs mere om Burger Boom her

Hvor: Fire forskellige steder i byen

  • Østergade 14, 8000 Aarhus C
  • Frederiksgade 12, 8000 Aarhus C
  • Vesterbrogade 4, 8000 Aarhus C
  • Tordenskjoldsgade 17B, 8200 Aarhus N
Den ultimative guide: Her får du lækre burgere i Aarhus
Foto: Havnens Perle

Havnens perle

Ingen liste over de mest fedtede burgere i byen uden Havnens Perle.

Og i samme ombæring bliver vi selvfølgelig nødt til at nævne stedets den legendariske grillbars signaturret – Görlitzer Bøfsandwich.

Her er selvfølgelig tale om den vilde – nærmest vulgære – udgave af den brune klassiske bøfsandwich, som er toppet ekstra op med en omgang bearnaisesauce.

Denne badboy af en bøfsandwich er din redning, hvis du døjer med tømmermænd eller generel underernæring.

Skal der være burgerfest, så lad der være burgerfest på Havnens Perle!

Læs mere om Havnens Perle her

Hvor: Dagmar Petersens Gade 10, 8000 Aarhus C

Den ultimative guide: Her får du lækre burgere i Aarhus

Craft Burger

Craftburger er et hjertevarmt burgerkoncept skabt af to inspirerende brødre, hvis rejse fra opvaskere til kulinariske mestre er en sand fortælling om dedikation og passion.

Ahmad, er udlært kok fra en Michelinstjernet restaurant og har i næsten et årti været i køkkenet og skabt enestående burgeroplevelser.

Du kan bl.a. få en King Kong Combo bestående af dobbelt bøf af sashi oksekød, ribs, dobbelt cheddarost, urteaioli, BBQ-dressing Karamelliserede løg syltede agurker, og løringer i briochebolle. Mums!

Kraft Burger bruger sit hjemlige touch til at skabe unikke smagskombinationer, og de lægger stor vægt på håndværk og kærlighed i hver eneste ret, de serverer.

Læs mere om Craft Burger her

Hvor: Markedshallen Nicolinehus, Nicoline Kochs plads 4, 8000 Aarhus C

Del artikel

Andre læser også