Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Guide til god kaffe: Her er 10 lækre steder i Aarhus

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Bill's Coffee
Foto: Bill's Coffee

Nok skriver vi marts, men foråret har endnu ikke indfundet sig for alvor.

De kolde temperaturer kalder på noget at varme sig på, så i disse dage finder du os helst med en kop friskbrygget kaffe mellem hænderne.

I Aarhus har vi heldigvis et enormt bredt udvalg af kaffepushere – men hvor går man hen, hvis man vil være helt sikker på, at kvaliteten altid er i top?

Vi har gjort det let for dig og samlet 10 gode bud, som du kan læse mere om i denne artikel.

Så tag din bedste kaffe-buddy under armen og gå på opdagelse blandt byens mange gode kaffebarer, hvor bønnerne er nøje udvalgte og mælken perfekt steamet.

Dyk dybere ned i vores guide til god kaffe herunder:

Guide til god kaffe: Her er 10 lækre steder i Aarhus

Street Coffee

Hos Street Coffee får du en solid, fyldig og rund to-go kaffe, og anset om du er til espresso, latte eller en helt plain sort kaffe, har de noget for din smag.

Kæden er et ægte Aarhus-foretagende, der råder over fire kaffebarer i byen – dem finder du i Latinerkvarteret, på Vestergade samt Frederiksbjerg og Aarhus Ø.

Her mødes folk, kommer helt ned i tempo og hygger sig med noget varmt i koppen.

Hvis du er på jagt efter den skønne kombination af rolig atmosfære og god kaffe, kan vi varmt anbefale at slå sig ned hos en af Street Coffee’s kaffebarer.

Hvor: Graven 22, Vestergade 52, Brammersgade 15 og Irma Pedersens Gade 180E

Guide til god kaffe: Her er 10 lækre steder i Aarhus
Foto: Spiseguiden Aarhus

RS28 Kaffebar

Er du kaffeentusiast, så er du højst sandsynligt bekendt med RS28, der ligger side om side med en af byens bedste shawarmabarer på Ryesgade.

Hos den lille kaffebar kan du slå ned og betragte det livlige strøg lige udenfor vinduerne – eller du kan bede om en to go-kop og tage den med dig på farten.

Her bliver kaffen brygget på nyristede bønner fra Coffee Collective, og det kan så sandelig smages.

Det gør bestemt heller ikke noget, at priserne hos RS28 er aldeles rimelige – forelsker du dig i kaffebaren, kan du endda købe et klippekort og spare penge på den enkelte kop.

Hvor: Ryesgade 28, 8000 Aarhus C

Guide til god kaffe: Her er 10 lækre steder i Aarhus

La Cabra

Hos La Cabra står baristaerne altid klar til at brygge en kaffe, der kan imponere selv den mest inkarnerede mokka-aficionado.

Kæden, der blev stiftet i Aarhus tilbage i 2012, er i dag et verdensomspændende foretagende med kaffebarer i alt fra Bangkok til New York og Muscat i Oman.

Men La Cabra har bestemt ikke glemt sine rødder, så med den nye kaffebar på Aarhus Ø kan du nu købe deres hypede kaffe tre steder i byen.

Er du kaffenørd som stort K, kan du altid få et godt råd eller to med på vejen hos La Cabra – og skal du have lidt sødt til kaffen, er deres bagværk altså alle kalorierne værd!

Hvor: Graven 20, Irma Pedersens Gade 120 og Borggade 4F (kun to go)

Guide til god kaffe: Her er 10 lækre steder i Aarhus
Foto: Stiller’s Coffee

Stiller’s Coffee

I en hyggelig baggård i hjertet af Aarhus finder du Stiller’s Coffee.

Bag stedet står kaffemaestro Søren Stiller Markussen, hvis CV bl.a. rummer guld ved de danske barista-mesterskaber og deltagelse i VM-finalen af flere omgange.

Hos Stiller’s Coffee bliver der virkelig kredset og nørdet om kaffen, som bliver ristet individuelt med hver sin risteprofil, så de stedslige karakteristika fremhæves.

Prøv fx kaffebarens særlige signature drinks.

Hvor: Klostergade 32E, 8000 Aarhus C

Guide til god kaffe: Her er 10 lækre steder i Aarhus
Foto: Spiseguiden Aarhus

Fikumdik Kaffe

Har du allermest lyst til at nyde din kaffe i rustikke, uformelle og ikke mindst rummelige rammer, så er det Fikumdik, du skal lægge vejen forbi.

Godt gemt i en gammel Falck-station på Søren Frichs vej finder du den hyggelige kaffebar. Her er priserne yderst rimelige på både kaffen, der brygges på bønner fra Stiller’s Coffee, og på de lette anretninger, som også tilbydes.

Fikumdik er et livligt sted, der meget rammende beskriver sig selv som et finurligt sammensurium af kaffebar, kontorfællesskab, festlokale og koncerter.

Når vejret er til det, kan du tage i øvrigt plads udenfor og lade solens stråler – såvel som den gode kaffe – varme din krop.

Hvor: Trindsøvej 4, 8000 Aarhus C

Guide til god kaffe: Her er 10 lækre steder i Aarhus
Foto: Spiseguiden Aarhus

Bill’s Coffee

I 2023 var der gået lige præcis 10 år, siden Bill’s åbnede, og det fejrede man ved at give kaffebaren “en lille overhaling”.

Det er den bestemt ikke blevet mindre hyggeligt af – vi kan kun anbefale at slå sig ned indenfor eller benytte kaffebarens udeservering på fortovet, som er et af midtbyens bedste solspots i sommerhalvåret.

Kaffen brygges på bønner fra det lokale risteri Sydhavnskaffe, hvilke også kan købes med hjem, hvis du vil prøve dem af i privaten (tip: ‘Guatemala – San Victor’ er en klar favorit, hvis du er til espresso).

Foretrækker du at få din kaffe to go, kan du hos Bill’s Coffee bestille den direkte fra fortovet, når du alligevel slingrer ned ad Vestergade.

Hvor: Vestergade 58, 8000 Aarhus C

Guide til god kaffe: Her er 10 lækre steder i Aarhus

ACT coffee

Aarhusianerne har taget nyåbnede ACT coffee til sig med åbne arme – i hvert fald var kaffebaren propfyldt, da vi lagde vejen forbi for nylig.

Det er de to brødre 25-årige Victor og 24-årige Mathias Nygaard Windfeld, der sammen står bag stedet, som slog dørene op på Frederiksbjerg i starten af februar.

For ACT coffee er anvarlighed en kerneværdi, hvilket afspejler sig i alt fra valget af kaffebønner til interiør.

Her på redaktionen har vi allerede forelsket os i den hyggelige kaffebar, der meget vel kunne blive et nyt stamsted.

Hvor: Ingerslevs Boulevard 10, 8000 Aarhus C

Guide til god kaffe: Her er 10 lækre steder i Aarhus

Coffee Collective

På det befærdede gadehjørne, hvor Guldsmedgade krydser Klostergade, åbnede Coffee Collective sin første kaffebar på jysk grund i marts 2023.

Kaffekæden, der siden grundlæggelsen i 2007 har været enormt populær i København, er kommet forrygende fra start i Aarhus, hvor der altid er masser af liv i lokalerne.

Gennem 15 år har Coffee Collective opbygget tætte relationer med farmere fra hele verden, og al kaffen handles direkte fra bønder i fx Kenya, Etiopien, Guatemala og Brasilien, inden de ristes på deres eget mikroristeri på Frederiksberg. 

Kædens baristaer har tidligere vundet guld i Barista Verdensmesterskabet og VM i Kaffesmagning, så det er ingen overdrivelse at skrive, at der serveres kaffe i verdensklasse på hjørnet i midtbyen.

Hvor: Guldsmedgade 13, 8000 Aarhus C

Guide til god kaffe: Her er 10 lækre steder i Aarhus

Lajmi

I starten af 2022 blev Trøjborg beriget med en lille kaffebar, hvor der i den grad er fokus på kvalitetskaffe.

Det er nemlig Sofian Lajmi, der også har det lokale kafferisteri Lajmi Coffee Roasters, som er manden bag, så her er bønnerne helt friskristede af kyndige folk.

I det hyggelige lokale kan man gå på opdagelse i Lajmis udvalg af egne bønner samt udstyr til at lave den helt perfekte kop kaffe.

Og skulle sulten melde sig, kan du nu også købe bagværk fra Briancon hos kaffebaren.

Hvor: Tordenskjoldsgade 34, 8200 Aarhus N

Guide til god kaffe: Her er 10 lækre steder i Aarhus
Foto: Monk Coffee

Monk Coffee

Med vinduer ud mod Bernhardt Jensens Boulevard og vejens nyanlagte park ligger den lille kaffebar Monk Coffee.

Her er det oplagt at tage en pause fra en hverdag fyldt med stress og jag for at nyde sin kaffe i ro og mag.

Monk hed tidligere Brød & Kaffe og holdt til på Viborgvej, men i efteråret 2022 rykkede indehaver og barista Magnus Dirksen teltpælene op og åbnede under det nye navn på Aarhus Ø.

Udover udsøgt kaffe kan du nyde økologisk brød såvel som bagværk i den mere syndige ende af skalaen hos Ø’ens hyggelige åndehul.

Hvor: Bernhardt Jensens Boulevard 75, 8000 Aarhus C

Del artikel

Andre læser også