Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

De sikre bud: Guide til tømmermænds-takeaway

Af Pernille Søborg

Noget af det første vi tænker på dagen derpå er at komme igang igen. Her kommer vi ikke udenom at mad betyder en hel del. Vi har lavet en guide til gode fastfood-steder, som holder åbent 1. nytårsdag. Udvalget er blandet, men der er noget for enhver smag. Med andre ord, så er der både sundt og knap så sundt mad med.

 

Fællesnævneren for dem vi har udvalgt er, at vi spiser hos de udvalgte selv, og kan lide deres mad.

 

Tjek dem her ud:

 

De sikre bud: Guide til tømmermænds-takeaway

 

The Burger Shack

Frederiksgade 39, 8000 Aarhus C

Jægergårdsgade 57, 8000 Aarhus C

Otto Ruds Gade 98, 8200 Aarhus C

 

Dette er burgen der helt sikkert kan få dit humør op dagen derpå. Her får du økologi, bæredygtighed og en smag i topklasse. En rosastegt bøf hvor smagen af ild kan fornemmes, blandet med økologiske grøntsager og en fyldig cheddar er den perfekte sammensætning. Denne sammensætning har fået det klassiske navn Shack Burger. Hvis du har fået nok af har lækkert fritgående kvæg aftenen forinden, kan en Shack Burger Chicken også varmt anbefales. En krydret pankofriteret kylling erstatter kvæget. Sidst men ikke mindst er Veggie Shack Burger også en mulighed. Denne har samme lækre smag som den originale, hvor en sojaproteinbøf giver en fornyet lækker smag. En luftig friskbagt burgerbolle som er lige til at sætte tænderne i, er kendetegnet for alle burgerne.

Sidst men ikke mindst er Shack Fries en nødvendighed til at pleje tømmermændene med. Gå ikke glip af sprøde, friturestegte fries krydret med parmesan og timian.

 

Åbent 1. januar fra 11:30-21:00

 

 

De sikre bud: Guide til tømmermænds-takeaway

 

We Feat

Frederiks Allé, 8000 Aarhus C

Guldsmedgade 33, 8000 Aarhus C

 

Nøgleordene for We Feat er organisk sund fastfood. Dette er derfor stedet for dig, som har brug for noget friskt og nærende dagen efter, at du har kigget lidt for dybt i flasken. På We Feat laver de Meal-Bowls og ikke blot salater. Hver bowl er lavet i samarbejde med en ernæringsekspert, derfor er du sikker på at få godt måltid når du spiser her. We Feat har et bredt menukort, hvor alt er økologisk. De sælger alt fra bowls, knækbrød, shakes, morgenmad, kolde og varme drikke, samt juice. Især sidstnævnte kan virkelig friske mig op, og gøre dagen lidt mere overkommelig.

 

Åbent 1. januar fra 13-20, og på Frederik Allé fra 16-20

 

De sikre bud: Guide til tømmermænds-takeaway

 

Pizza Adagio

Åboulevarden 57

8000 Aarhus C

 

En hyggelig pizzajoint som ligger ved åen. Kendetegnet ved disse italienske pizzaer er, at de smager hamrende godt. Bunden på deres pizzaer er meget tynde, men dette medfører også en lækker sprød bund. Dette sted skal altså vælges hvis du ikke ønsker en fed pizza, men du derimod stadig har energi til resten af dagen, da den ikke ligger alt for tungt i maven. Råvarerne er importeret direkte fra Italien, og kvaliteten er  i top. Flere pizzaer kan anbefales, men udforsk menukort, og se hvad du har mest lyst til på denne døsige dag. Jeg vil anbefale de pizzaer der allerede har fået klassiker status. Nemlig deres kartoffelpizza. Udover det er deres Bresaola også enestående og mere forfriskende. Her får du tomatsauce, frisk mozzarella, bresaola, rucola, parmesan og olivenolie.

 

Åbent 1. januar fra 16-21

 

De sikre bud: Guide til tømmermænds-takeaway

 

Delizioso

Silkeborgvej 243

8230 Åbyhøj

 

Dette er betegnelsen af den italienske drøm. Disse bunde sætter nye standarder for pizzaer i Aarhus. Alle pizzaer er lavet i den røde pizzaovn, som fylder en del, men giver den perfekte smag i maden. Pizzaerne her holder deres høje kvalitet, da de roterer i ovnen og får den samme præcise temperatur hver eneste gang. Flere forskellige pastaretter er også på menukortet. Frisk hjemmelavet pasta forberedes i store mængder hver dag, og 1. nytårsdag står de igen klar. Hvis tømmermændene skriger efter ægte italiensk pizza eller pasta, er dette altså stedet.

 

Åbent 1. januar fra 16-21

 

De sikre bud: Guide til tømmermænds-takeaway

 

Madklubben Aarhus

Hack Kampmanns Plads 1
8000 Aarhus

Åh, du 1. januar. Dagen i tømmermændenes tegn. Dagen, hvor vi prøver at huske, hvad der egentlig skete aftenen forinden. Og dagen, hvor vi forkæler os selv med ekstra meget salt, fedt og sukker. For det skal der til!

 

Madklubben Aarhus har skabt et spisehus formet til og af Aarhus. Madklubbens mission er at tilbyde fremragende mad til ualmindelig fornuftige priser. Her kan du komme dig med en side order af sprøde fritter med andefedt og rosmarin eller måske en omgang kartoffelmos med trøffelsmør? Er du sukkertrængende, kan du drømme dig tilbage til sommertid, når du slubrer en frisk sundae a la københavnerstang i dig til dessert.

 

Åbent 1. januar fra 17.30 – 21

 

De sikre bud: Guide til tømmermænds-takeaway

 

Købstadens Burger Joint

Otte Ruds Gade 47

8200 Aarhus

 

Tre uddannede slagtere står  klar til at lave den lækreste mad til dig. Dette er klart grunden til at kvaliteten her er i top. Burger jointen ligger lidt gemt i Trøjborgs gader, men kommer du herfra, ved du helt sikkert at dette er stedet. De friskhakker selv deres kød og ryger deres bacon i en god gammeldags rygeovn. Tykkelsen her er helt præcist 5 milimeter, og det smager forrygende godt. Der er tre forskellige burgere at vælge mellem, og kvantefysikken er ikke svær. Forskellen er om det skal være den klassiske, eller en med ost, eller en med ost og bacon. Få valgmuligheder gør det befriende enkelt at lægge vejen forbi. Det eneste du skal tænke videre over, er om du skal have de store fritter med dip, med som tilbehør. Her vil jeg dog ikke komme efter fritterne, men derimod den enestående burger. Fritter skader dog aldrig dagen derpå.

 

Åbent 1. januar fra 11-21

 

De sikre bud: Guide til tømmermænds-takeaway

 

The Hummus and Pita Bar

Randersvej 23

8200 Aarhus

 

Denne libanesiske pitabar er drøngod. Den ligger ved stjernepladsen og er let tilgængelig. Maden er meget ligetil, og det er de enkelte libanesiske retter der skiller sig ud, fra resten af byens pita barer. Det meste er lavet fra bunden og mange valgmuligheder kan vælges til de forskellige pitaer. Her får du perfekt stegt kød og fordi køkkenet altid har travlt, er du garanteret ny varm mad. Dette er et godt alternativ til en sundere frokost, som ikke kræver alt for meget, men som er nem at komme igennem, og ligger godt i maven.

 

Åbent 1. januar fra

 

De sikre bud: Guide til tømmermænds-takeaway

 

A+ Siam Sushi

Nørre port 28

8000 Aarhus C

 

Stedet er kendt for deres autentiske serveringer og altid høje kvalitet. Sushi menukort kan nemt blive uoverskuelige, men dette er til at forstå. Det hele er opdelt i fire forskellige kategorier, med numre på. Mange sushi elskere er hungrende efter sushi, når tømmermændene træder til, mens andre måske har fået Sushi nytårsaften og bedre kunne spise en burger. Sushi kan altså serveres når som helst og derfor findes der også mange forskellige udbydere. A+ Siam Sushi er dog efter min mening klart den bedste i byen. Maden kommer fra hjertet, da alle kokkene har en stor passion for madlavning. Dette er et perfekt alternativ til en sund tømmermændskur.

 

Åbent 1. januar fra 16-21

 

De sikre bud: Guide til tømmermænds-takeaway

 

Mac’s Shawarma

Sønder Alle 2

8000 Aarhus C

 

Hvis du er til rulle, pita og flere forskellige lækre typer chilisovs er dette stedet der skal prøves. Kødet er flanksteak af ungt fritgående kvæg fra Østrig, og især kødet sætter ejeren fokus på. Kødet vises stolt frem, og jeg forstår det godt. Det smager virkelig godt. Kødet skæres selv og spydene marineres hver dag. En hjemmelavet dressing kan anbefales, som er lavet på yoghurt og 2 forskellige slags cremefraiche. Endvidere er deres populære chili-olier også et must. Alle krydderierne har han selv blandet og der er i alt 3 forskellige. Ebrahim som har en passion for chili, og som i dette år har åbnet denne shawarma bar, fortæller at den skal ikke brænde, men give en varm og god fornemmelse. Brødet er ligeledes også hjemmebagt.

 

Åbent 1. januar fra 16-21

 

De sikre bud: Guide til tømmermænds-takeaway

 

SushiMania

Guldsmedgade 1

8000 Aarhus C

 

Her får du et meget bredt udvalg af klassisk sushi. Du kan vælge forskellige bokse, hvor indholdet er fastlagt. Det er derfor enkelt og nemt, og kræver ikke en helt stor beslutning at finde frem til den rigtige for dig. Hvis du derimod er til et større udvalg kan du vælge pick’n’mix. Her vælger du selv dine favoritter og mixer dem, hvor hvert enkelt styk fastsætter prisen. Hos Sushi Mania laves alt friskt, og er i høj kvalitet. Bag disken kan du se hvad du skal spise, hvilket medfører meget ærlig sushi. Samtidig med dette er alle fisk der indkøbes bæredygtige og certificeret.

 

Åbent 1. januar fra 13-21

 

De sikre bud: Guide til tømmermænds-takeaway

 

 

 

 

Del artikel

Andre læser også