Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

H-løbet: Løbet hvor alle er vindere og gensynsglæden stor

“JEG VANDT… OG JEG SVEDER!” var den umiddelbare reaktion fra Madeline Åkenson fra Stensagerskolens 7.A., da hun havde fået medaljen om halsen efter nogle veloverståede kilometer rundt i Mindeparken – også selvom en del havde passeret målstregen før hende. 

 

Madeline Åkenson havde sammen med de andre elever og pædagoger set frem til årets H-løb, hvor børn og unge med handicap mødes i motionens og fællesskabets tegn. Ved sin side havde hun en veninde fra en anden skole, som hun kendte tilbage fra dengang hun gik til handicap-ridning – og gensynet med gamle venner er netop et af kendetegnene for løbet:

“Til H-løbet mødes alle på kryds og tværs. Mange af deltagerne kender hinanden fra tidligere, og så mødes de her igen, hvor de hurtigt genoptager relationen. Gensynsglæden er altid meget stor” fortæller Hanne Andersen, speicalpædagog fra Stensagerskolen.

H-løbet: Løbet hvor alle er vindere og gensynsglæden stor

Bente Søndergaard, der er lærer på ungdomsuddannelsen STU Turmalin sammenligner løbet med de årlige familiesammenkomster: “Det er næsten ligesom jul og påske, hvor familien samles. Nogle af de elever, jeg tidligere har haft, går nu på andre skoler, så det er skønt at møde dem igen og se, at de fortsat har det godt” fortæller hun. Samtidigt arbejdes der på at få samling på alle skolens deltagere, så der kan tages et samlet medaljebillede ved målportalen.

 

Madeline og hendes veninde har taget plads ved et af de opstillede bålsteder, hvor der bages snobrød og poppes popcorn, men der er stadigvæk fuld gang i løbet. Ruten er kun 2 km lang, til gengæld bestemmer man selv, hvor mange omgange man løber. Flere af børnene nåede i dag op på 5 omgange, inden benene blev trætte.

H-løbet: Løbet hvor alle er vindere og gensynsglæden stor

H-løbet er et samarbejde mellem Aarhus Kommune, Børn og Unge afdelingen, Aarhus Motion og UNO friluftscenter og har 11 år på bagen.

 

Fakta

Dato: 15. september 2019

Lokation: Mindeparken

Distancer: 2 – 10 km

Antal deltagere: Cirka 350