ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hårdere straf til vanvidsbilister får opbakning fra Brabrand

Afdelingsformand bakker op om hård kurs mod vanvidskørsel

 

Regeringens forslag om ubetinget fængselsstraf til vanvidsbilister får opbakning fra Brabrand, der er hårdt plaget af vanvidskørsel. Formand for Toveshøj afdeling 4 i Brabrand, Anett S. Christiansen, glæder sig over det politiske ønske om en strammere kurs overfor vanvidsbilister.

“Vi oplever, at vanvidsbilisterne hverken ser børn, barnevogne eller cyklister. Vi oplever også, at de kører steder, hvor biler ingen steder har at gøre, som i parken og på fortovet. Vi er i den grad tilhængere af en strammere lovgivning på dette punkt,” siger afdelingsformanden i en pressemeddelelse, der er udsendt af Socialdemokratiets aarhusianske indenrigsordfører Camilla Fabricius.

 

Hastigheder over 200 kilometer i timen skal udløse 20 dages fængsel og en ubetinget frakendelse af kørekortet i mindst tre år.

 

“Det er helt uacceptabelt, når bilister sætter andres liv over styr ved at køre helt uforsvarligt. Jeg har selv cyklet i områder, som er plaget af vanvidskørsel, og ved, hvor farligt det er. Derfor slår vi nu hårdt ned på området,” siger Camilla Fabricius.

Vejdirektoratet har netop offentliggjort de foreløbige ulykkestal i trafikken for 2019. Sidste år mistede 205 personer livet i trafikken. Fra 2014 til 2018 blev der i gennesmnit dræbt 183 om året.

 

“Man skal kunne færdes trygt i trafikken. Det vil vi være med til at sikre med det her forslag,” siger Camilla Fabricius.

 

Del artikel