Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

I hælene på Josefine Klougart rundt på Mols

Den kendte forfatter Josefine Klougart åbner op til sin barndoms landskaber og inviterer ind i sit forfatterskab, når der er vandretur med fortællinger på Mols. Josefine Klougart er født og opvokset i Agri på Mols, og på denne unikke tur vil hun fortælle om sine inspirationskilder i området omkring barndomsbyen.

På turen får Josefine Klougart kompetent selskab af en historiker, en arkæolog og en biolog, som vil supplere forfatterens fascinerende fortællinger med faglig viden om udvalgte steder på Mols. Fortælleturen er arrangeret i et samarbejde mellem Syddjurs Bibliotek og Museum Østjylland.

 

Fortælletur i Nationalparken med Josefine Klougart, lørdag den 26. august 2017, klokken 11.00 – 15.00


Mødested: Agri Kirkes parkeringsplads


Billet: 250 kr. inkl. kaffe og frokostDet fælles arrangement er et nyt koncept, som Museum Østjylland og Syddjurs Bibliotek har udviklet sammen. Samtidig er det en del af Nationalpark Outdoor Festival 2017, som løber af stablen den 26. – 27. august i Nationalpark Mols Bjerge. ”Formålet med vandreturen er at give deltagerne en oplevelse af udvalgte steder i Mols Bjerge på en ny måde ud – set ud fra flere forskellige perspektiver”, forklarer museumsinspektør Tina Bjerregaard fra Museum Østjylland.

 

Mols set med forskellige øjne

Udover forfatter Josefine Klougart er dagens fortællere historiker Lea Glerup Møller og arkæolog Esben Kannegård fra Museum Østjylland og biolog Anita Søholm fra Naturildsjæl. Hver har de deres faglige vinkel på Mols og livet der gennem alle tider. ”Mols Bjerge gemmer på et utal af spændende fortællinger om områdets historie og natur. Det er i det hele taget et område, som man aldrig kan blive færdig med”, mener museumsinspektør Tina Bjerregaard.

 

Barndommens landskaber

Josefine Klougart har med sine bøger sat Mols på danmarkskortet. Den unge forfatter kaldes en af sin generations store forfattere med sit meget sansemættede og lyriske sprog.
Omdrejningspunktet for vandreturen er Josefine Klougarts tætte forhold til området. På turen vil hun afsløre, hvordan hun har brugt naturen og særlige steder i Mols Bjerge i sit forfatterskab. Især i debutbogen ”Stigninger og fald” er barndommens landskaber på Mols et definerende omdrejningspunkt.

PM I hælene på Josefine Klougart rundt på Mols (portræt1) 10-8-17 MOE

”Josefine Klougart er selv vokset op på Mols. At hun nu fortæller om sit forhold til Mols Bjerge, håber vi, giver deltagerne på turen en helt ny oplevelse af naturen og stederne derude”, forklarer bibliotekar Lisbeth Larsen fra Syddjurs Bibliotek.

 

Tour de Mols

Turen tager sit udspring i Agri, Josefine Klougarts barndomsby. Her fortæller arkæolog Esben Kannegård om, hvorfor der ikke findes stendysser i det centrale Mols Bjerge – men til gengæld mange bronzealderhøje. Herefter går turen mod Toggerbo, den forladte landsby. Her bydes på frokost, som garneres med historier om det slidsomme liv som bonde på Mols i 1700 og 1800-tallet. Turen fortsætter til Tinghulen, hvor natur- og kulturhistorie mødes i fortællingen om dødishullet, som blev til tingsted for tre sogne.
Og mon ikke, der også er plads en molbohistorie eller to undervejs?

PM I hælene på Josefine Klougart rundt på Mols (Agri Sø) 10-8-17 MOE
Turen varer cirka fire timer og slutter i Agri. Tempoet er moderat, så de fleste kan være med.

 

Billetter skal der til

Det koster 250 kr. at deltage på turen, inklusiv frokost og kaffe.
Billetter kan købes på www.syddjursbibliotek.dk og www.museumoj.dk
Fortælleturen er støttet af Syddjurs Kommunes Kulturpulje, Statens Kunstfond og Nationalpark Mols Bjerge.