ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hærværk og Frederiksgade 42 bygger madhus på NorthSide

Til juni kan man blandt andet opleve New Order, Mark Ronson, Tame Impala, Major Lazer og Bon Iver fra scenerne i Ådalen i Aarhus. Men mellem koncertoplevelserne kan man som noget nyt i år også udforske et helt nyt tiltag på NorthSide, hvor man kan blive forkælet med en kulinarisk og social oplevelse i verdensklasse.

 

De to aarhusianske restauranter Hærværk og Frederiksgade 42 er for første gang gået sammen i et samarbejde, og resultatet er et nyt madhus på NorthSide, der samler det bedste fra de to restauranter. Den store restaurant i to etager på toppen af bakken i Ådalen vil servicere festivalens VIP-gæster på 1.sal, og i stueetagen vil der være åbent for alle. Denne del af restauranten vil tilbyde tre omgange med fællesspisning ved langborde per dag, og når køkkenet lukker, konverteres rummet til en spændende ny bar.

Idéen til det nye samarbejde mellem to af Aarhus’ førende restauranter kom fra ejeren af Frederiksgade 42, Christian Bøjlund, der gerne ville arbejde med sine visioner for en bæredygtig madkultur på en festival, der deler hans værdier: Det vigtigste for os er at kunne tilbyde Aarhus mad af høj kvalitet, hvor etikken og bæredygtigheden er på plads. Det gælder til daglig, og det er vi glade for nu også at kunne tilbyde sammen med Hærværk på NorthSide, siger Christian Bøjlund.

De to kokkes visioner får en direkte indflydelse på sammensætningen af menuen, der vil følge Frederiksgades 80/20-regel (dvs. 80 procent grøntsager og 20% kød eller fisk). Den primært grøntsagsbaserede menu har fokus på lokale råvarer som eksempelvis økologiske kyllinger fra Gothenborg, alle retter kan gøres vegetariske, og intet på menuen vil indeholde svinekød eller nødder (”så alle kan være med”).

Restauranten Hærværk & Frederiksgade 42 har åbent hele dagen hver dag under NorthSide 2019, og efter de sidste serveringer vil baren på grundplan have åbent fra 21.00 til 02.30.

 

NorthSide 2019 afvikles i Ådalen ved Aarhus i dagene 6.-8. juni.

Hærværk og Frederiksgade 42 bygger madhus på NorthSide

 

Del artikel