Succes på rekordtid: Ny café i Aarhus hitter med matcha og surdej
Det har ikke været noget særsyn med kø på Skovgaardsgade den seneste måneds tid.
For i starten af december slog en ny café dørene op i nummer 17, og med sin kombination af ceremoniel matcha og friskbagt surdejsbagværk fra eget bageri er den lynhurtigt blevet en lokal favorit.
Hakkō har flere gange måttet melde udsolgt og opjustere produktionen for at imødekomme den store efterspørgsel.
Selv da vi kigger forbi på en ellers “rolig dag”, er caféen fuld af gæster, og der er kun ganske få ledige pladser.
“Det er lidt crazy”
Det er altsammen Monja Wormser og Martin Petersens fortjeneste. Parret har gjort en årelang drøm til virkelighed ved at skabe lige præcis dén café, de synes, Aarhus manglede.
“Vi havde et håb, om at det ville gå godt, men det er stadig overvældende. Vi kalder i dag for en rolig dag, fordi der ikke står folk i kø ude foran, men der er jo stadig næsten fyldt herinde. Det er lidt crazy,” siger Martin Petersen og tilføjer:
“Jeg synes, folk har været ret modige. Vi var spændte på at se, hvor mange der ville købe kaffe versus matcha. Men der er faktisk størstedelen, der vælger matcha – det er sejt, at folk tør prøve det fremfor bare at gå safe.”
Sidste år brugte parret 6 måneder i Asien på at møde dygtige mennesker, samle inspiration og nørde matcha til den helt store guldmedalje.
“Vi mødte en masse mennesker, der havde specialiseret sig helt vildt, og det gav os inspiration til at holde fast i det, vi kan og blive rigtig gode til det,” fortæller Martin Petersen.
Matcha af den fineste slags
Når man besøger Hakkō, er det tydeligt, at intet overlades til tilfældighederne.
Indretningen er knivskarp, alle produkter er nøje udvalgte og selv de bræt, hvorpå matchaen serveres, er håndlavet af japansk valnøddetræ.
Forud for åbningen har parret da også brugt mange timer på at smage forskellige typer matcha. Selv anslår de at have smagt op mod 30 forskellige for at finde frem til de bedste.
“Vi ved lige præcis, hvilken proces matchaen har været igennem, inden den lander hos os. Vi har sat os grundigt ind i tingene for at give folk en ordentlig introduktion.
Vi bruger matcha, som japanerne også selv drikker – altså helt særlige thesorter, som bare fungerer, og som er uden bitterhed. Vi har valgt at få vores matcha fra specifikke regioner, der fokuserer på økologi og leverer høj kvalitet,” forklarer Monja Wormser og tilføjer:
“Vi har tre forskellige matcha, så man kan prøve lidt forskelligt og finde ud af, hvad man bedst kan lide. Fra en mild udgave til en meget smagfuld version med masser af umami, som er ret sjælden og svær at få fat i.”
Ny café på vej i Højbjerg
I montren ligger der to slags cookies – med henholdsvis matcha og sort sesam – samt kanelsnurrer af surdej og en kimchi-sandwich. Derudover byder caféen på surdejsboller.
Det hele er økologisk og kommer fra Hakkōs eget bageri på Højbjerg Torv, som parret i øvrigt har store planer for.
Her håber de at skabe et lokalt samlingspunkt med en ny café, hvor bagværket får lov til at spille en endnu større rolle.
Vis dette opslag på Instagram
Men foreløbigt er det altså Skovgaardsgade, du skal slå vejen forbi, hvis du vil tage en pause og opleve Hakkō-universet.
Monja Wormser og Martin Petersern håber netop, at folk vil bruge stedet som et åndehul i en travl hverdag.
Vil du yde, før du nyde, kan du deltage i Hakkōs events, som strækker sig fra cykling over yoga og pilates til en strikkeklub. Caféen deler løbende info lige her
Hakkō er åben onsdag-mandag fra kl. 9.00-18.00. Du finder caféen på Skovgaardsgade 17.