Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Halloween i efterårsferien: Tivoli Friheden skruer op for uhyggen

Af Søren Holm-Hansen

Græskarrene er på plads, og der er hyggelig uhygge for alle pengene, når Tivoli Friheden slår dørene op for årets helt store Halloween-udtræk på lørdag.

 

“Det handler om, at vi lægger en ekstra oplevelse oven i den oplevelse, som det er at gå i Tivoli Friheden,” siger salgs- og marketingchef Morten Palm Andersen, da Aarhus Update besøger ham i parken under forberedelserne.

 

Det er 11. år i træk, at Tivoli Friheden åbner for Halloween i en god uges tid, og med 57.000 gæster sidste år er der ingen tvivl om, at forventningerne er store.

 

Store forberedelser

Morten Palm Andersen viser rundt i parken, hvor hans kolleger er i fuld gang med at hænge græskar op og gøre Friheden klar til gæster. De har været i gang, siden sommersæsonen sluttede i september.

 

“De første år havde vi et ryk-ind om formiddagen og ét igen om eftermiddagen. Nu har vi udvidet åbningstiden til kl. 21, så vi også får et tredje ryk-ind, hvor vi kan præsentere en helt særlig aftenstemning,” fortæller Morten Palm Andersen.

Halloween i efterårsferien: Tivoli Friheden skruer op for uhyggen

“Det er gæster i alle aldersgrupper, der kommer her. Om aftenen er det ikke kun voksne mennesker. Et barn på 10-11 år vil også gerne i Friheden om aftenen. Og de har jo ferie, så de kan sove længe,” lyder ræsonnementet.

 

Uhygge i mørket

Der er altid masser af stemning i Tivoli Friheden. I efterårsferien giver aftenmørket, de mange lys og den særlige udsmykning en ekstra dimension, når man både kan lade sig imponere – og skræmme fra vid og sans. Når mørket falder på, og den dunkle belysning tændes, træder monstre frem, hvor man mindst venter det.

 

Og der er ingen tvivl om, hvad Morten Palm Andersen glæder sig allermest til at præsentere for gæsterne:

Halloween i efterårsferien: Tivoli Friheden skruer op for uhyggen

Illusions Fabrikken, som bliver til Desillusions Fabrikken hver aften fra kl. 18. Og restauranten Spiseriet, som er ombygget til Det Makabre Madhus. Det er ikke for sarte sjæle, og det vender vi tilbage til.

 

Illusioner og optisk bedrag

Det skøre hus kendt som Illusions Fabrikken er fyldt med optiske bedrag og illusioner. Hver aften bliver den suppleret med skuespillere, som gør det både skræmmende og endnu mere forvirrende at komme igennem bygningens labyrint af gange og spejle.

 

Navnet skifter til Desillusions Fabrikken komplet med blod, der løber ud af det store øje over indgangen.

 

Pludselig er dukken levende

Det Makabre Madhus serverer faktisk ingen mad, men masser af mørke, effekter og uhygge. En stribe mannequin-dukker i sorte klæder er placeret rundt omkring. Men én af mannequinerne er en levende skuespiller, og det opdager man lige pludselig.

Halloween i efterårsferien: Tivoli Friheden skruer op for uhyggen

Det Makabre Madhus er udformet så uhyggeligt, at ingen får lov til at tage turen igennem det alene. Kommer man som single, må man vente på, at der kommer en anden single, som man kan følges med.

 

“Det er en fantastisk oplevelse at se den lange kø til Det Makabre Madhus, hvor folk står og snakker og griner lidt nervøst, imens de nærmer sig indgangen,” siger den forventningsfulde salgs- og marketingchef.

Halloween i efterårsferien: Tivoli Friheden skruer op for uhyggen

“I år bliver det vildt,” siger Morten Palm Andersen med et forventningsfuldt smil.

 

Der er også noget for de små

Det er nu ikke uhygge altsammen. Hver dag er der bl.a. show med Hr. Skæg, som optræder for de mindre børn på Friluftsscenen kl. 14. Børneteatret Filuren rykker ind i Hermans.

Halloween i efterårsferien: Tivoli Friheden skruer op for uhyggen

Desuden er der skattejagt, udskæring af græskar-hoveder og andre, mere familierettede aktiviteter. Parkens spisesteder suppleres med særlige madboder, som bl.a. serverer sorte burgerboller.

 

Tjek ind med rabat – nu

Alle forlystelser er åbne hele ugen. Og hvis du er hurtig, kan du nå at bestille adgang og turbånd med rabat på Tivoli Frihedens hjemmeside.

 

“Halloween er vel efterhånden blevet større end fastelavn herhjemme. Og der er ingen tvivl om, at de særlige åbninger som Halloween, jul og påske betyder meget for os,” siger Morten Palm Andersen.

Halloween i efterårsferien: Tivoli Friheden skruer op for uhyggen

 

Halloween i Friheden

Skovbrynet 5
8000 Aarhus C
www.friheden.dk
12.-20. oktober
Alle dage kl. 11-21 (søndag den 20. oktober til kl. 18)

 

Del artikel

Andre læser også