Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hamanns, Emma 1990: Æstetisk, hyggeligt og personligt caféunivers

Af Line Ingwar Karlsen

På Gammel Munkegade ligger en hyggelig café med både velsmagende og æstetiske retter.

Udefra ses en fin, grøn facade og sprossede vinduer. Indenfor er der pænt indrettet både rå betongulve og lyserøde borde.

Vi besøger Hamanns, Emma 1990 en fredag formiddag, og det er tydeligvis et populært sted.

De fleste borde er optagede, men der er stadig et par ledige til folk, der kommer ind fra gaden uden at have bestilt på forhånd.

Hamanns, Emma 1990: Æstetisk, hyggeligt og personligt caféunivers
Gårdhaven hos Hamanns.

Hyggelig stemning og masser af personlighed

Stemningen hos Hamanns er afslappet og hyggelig. Der er veninder, børnefamilier, barslende mødre og både ældre og yngre aldersgrupper er repræsenteret blandt gæsterne omkring os.

Regnen siler ned udenfor, men gårdhaven er overdækket og med varmelamper, så her sidder folk også og hygger med morgenmad og kaffe.

Der dufter af kaffe i caféen, og dæmpet musik strømmer ud af højttalerne.

Gæsterne omkring os nyder diverse typer morgenmad – her kan man nemlig få alt fra boller med smør og croissanter til ristet grøntsagsbrød og sort risgrød.

Emma Hamann er, som navnet antyder, ejer af caféen, og hun er selv på arbejde i dag. Hun går rundt og servicerer gæsterne, og der bliver hyggesnakket – også med de babyer, der er med på caféen.

Inden folk går, spørger Emma nysgerrigt ind til deres oplevelse og om de kunne lide alt maden. På den måde emmer steder af personlighed, fordi der er tid og plads til dialogen.

Hamanns, Emma 1990: Æstetisk, hyggeligt og personligt caféunivers

Et anderledes menukort

Et kig i menukortet afslører hurtigt, at det her sted er unikt og sit eget.

Retterne ses ikke på ethvert menukort rundt omkring i byen – det er i hvert fald ikke ofte, at vi har fået serveret sort risgrød til morgenmad.

Den sorte grød er toppet med frugtkompot, müsli, karamelliseret fersken og yoghurt, og den er tydeligvis populær blandt gæsterne.

Til morgenmad kan du også få en nybagt speltbolle med Gammel Knas eller krydret æg med frisk spinat, spicy tomat, kikærter og hytteost.

Hamanns, Emma 1990: Æstetisk, hyggeligt og personligt caféunivers

Vi lod os friste af et banan-valnød-brød med hindbærkokoscreme, råmarineret frugt, nødder og mynte. Og mums, det var lækkert!

Caféen byder også på forskellige frokostretter som ‘Hamanns amagermad’ med confiteret and og gulerodscreme samt orientalsk bygotto.

I montren ved disken bugner det med hjemmebagte kager, hvor du kan få fx romkugler, medaljer og kokostoppe.

Hamanns, Emma 1990: Æstetisk, hyggeligt og personligt caféunivers
Foto: Hamanns, Emma 1990.

Hvem er Emma?

Bag Hamanns, Emma 1990 står kvinden med samme navn. Emma Hamann fortæller, at hun altid har drømt om at få en café.

“Jeg er også uddannet folkeskolelærer. Jeg fandt faktisk lokaler til caféen her, mens jeg færdiggjorde min uddannelse.

Så har jeg noget at falde tilbage på, hvis det skulle blive nødvendigt. Så kedelig er jeg,” griner Emma Hamann.

Hun åbnede caféen i august 2019, og det er heldigvis gået rigtig godt.

Kunderne er glade og kommer gerne tilbage, og Hamanns har utrolig mange stamkunder. Den personlige relation er netop vigtig for Emma Hamann:

“Det er også derfor, jeg har valgt at bruge mit eget navn til caféen. Når folk skriver til os på Instagram, er det også altid mig selv, der svarer.”

Inspiration fra rejser rundt i verden

Inspirationen til retterne på menuen kommer fra Emma Hamann selv.

Det er en god blanding af alle hendes favoritter, og mange af tingene har hun fået inspiration til fra rejser med familien.

“Min familie har altid rejst meget, og vi går faktisk altid mest op i mad frem for de klassiske turistattraktioner. Vi elsker at besøge små lokale supermarkeder og bagerier,” fortæller Emma Hamann.

Hun elsker at nørde med mad, og opskrifterne bliver altid testet et hav af gange, før hun endelig er tilfreds, og de kan få en plads på menukortet.

Derfor er der også kun få retter på menukortet. På den måde er hun nemlig sikker på at kunne stå inde for kvaliteten.

Vi kan helt sikkert anbefale en tur forbi den hyggelige café, der byder på et kinderæg af god smag, æstetik og fantastisk stemning.

Del artikel

Andre læser også