Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hans Krull: Uenighed gør stærk – udsprunget af udlængsel og kunsten at være uenige

Af anders@sommersangdigital.dk

Lørdag den 22 september åbner Galleri Grisk dørene for en af de mest anerkendte Aarhus-kunstnere Hans Krull, der med en blanding af nye værker og grafik vil inspirere publikum med kunst udsprunget af udlængsel og kunsten at være uenige.

 

Hans Krull har i mange år sat præg på Aarhus med sin karakteristiske stil og er efter 39 år i byen blevet synonym med med kulturlivet i Aarhus blandt andet med sit værk Mågekysset i Fiskergade. Nu er han klar til at lukke publikum ind i sit univers endnu gang.

 

Nysgerrig på verden

Udlængslen og rejser er et centralt tema i Hans Krulls nye udstilling på Galleri Grisk. Specielt Bali har været en stor kilde til inspiration for den 66-årige multikunstner, der har pendlet frem og tilbage mellem Aarhus og Bali i over 30 år. Et liv med rejser, der er drevet af, at konstant være nysgerrig på sig selv og verden omkring sig.

Hans Krull: Uenighed gør stærk - udsprunget af udlængsel og kunsten at være uenige

Som kunstner vil jeg gerne hjælpe folk til at se livet fra en ny vinkel, hele tiden! siger Hans Krull, der håber at opnå dette med en blanding af ny kunst fra de sidste par år, grafik og måske en enkelt skulptur eller to.

 

Demokratiet har brug for uenighed

Jeg har det modsatte slogan af de gamle socialdemokrater, der sagde, enighed gør stærk. Jeg siger, uenighed gør stærk. Demokratiet er i virkeligheden at bakke hinanden op i de ting, vi kan blive enige om. Hvis vi starter med det, så tror jeg, at vi kan komme tilbage til de ting, vi er uenige om også ville mange situationer få en lykkeligere udgang, mener Hans Krull, der håber, at publikum vil tage stilling til hans kunst – om de er enige eller ej.

 

Gaden som udstillingsvindue

Hans Krull har arbejdet med gaden som udstillingsvindue i mange år, og hans kunst får lov til at blive på gaden. Det er en af vores missioner på Galleri Grisk med al street art. At det får sin berettigelse på gaden og får lov at blive hængende.” forklarer Mads Fredberg, direktør for Galleri Grisk.

 

Galleri Grisk er glade for samarbejdet med Hans Krull, selvom han ikke ligner de andre kunstnere, Galleri Grisk samarbejder med: Vi er utrolig glade og stolte over, at Hans vil udstille nede hos os. Vi kan godt lide at have lidt aldersspredning på vores kunstnere, fortæller Mads Fredberg. En glæde, der ikke kun gælder Hans Krull, som anerkendt kunstner, men også hans status som street art kunstner.

 

Ferniseringen af Krull på Grisk afholdes lørdag den 22. september kl. 13 og udstillingen kan ses frem til den 23. november.

 

 

 

 

Del artikel

Andre læser også