Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Har du brug for et nyt job? Bliv elinstallatør!

Af Annoncør

Hvis du er interesseret i at blive elinstallatør, er du heldig. Denne karriere er meget efterspurgt og byder på en lang række muligheder. Som elinstallatør installerer, vedligeholder og reparerer du elektriske systemer og udstyr i bygninger og andre konstruktioner. I denne artikel ser vi nærmere på, hvad det kræver at blive elinstallatør, og hvad du kan forvente af denne givende karriere.

Uddannelsesplads

Først og fremmest skal du gennemføre et lærlingeprogram. Dette er typisk et fireårigt program, der kombinerer uddannelse på arbejdspladsen med undervisning i klasseværelset. Du lærer om de nyeste elektriske teknologier, sikkerhedspraksis og bygningsreglementer. Du udvikler også de færdigheder, du har brug for til at installere og reparere elektriske systemer, herunder installation af rør og ledninger, installation af eltavler og afbrydere samt fejlfinding og reparation af elektriske problemer.

Uddannelse og træning

For at komme i betragtning til en læreplads skal du have en studentereksamen eller tilsvarende. Du skal også have et solidt grundlag i matematik og naturvidenskab, da du skal arbejde med elektriske systemer, der involverer komplekse beregninger. Derudover skal du have en god hånd-øje-koordination og være i stand til at arbejde godt i trange rum.

Klar til at tage komplekse projekter

Når du har afsluttet din læretid, bliver du betragtet som elektrikermester. Det betyder, at du er fuldt kvalificeret til at arbejde på egen hånd og påtage dig mere komplekse projekter. Du vil være i stand til at læse tegninger, løse problemer og udføre vedligeholdelse og reparationer på en lang række elektriske systemer.

Hvem skal du arbejde sammen med?

Som elinstallatør arbejder du sammen med andre håndværkere, f.eks. elektrikere, VVS’ere og VVS-teknikere. Det betyder, at du skal kunne kommunikere effektivt og arbejde godt som en del af et team. Desuden skal du kunne arbejde i forskellige miljøer, herunder på nye byggepladser, i eksisterende bygninger og i industrielle miljøer.

Er der en efterspørgsel på markedet?

Efterspørgslen efter elinstallatører forventes at stige i de kommende år takket være en stigning i bygge- og ombygningsprojekter. Efterhånden som bygningerne bliver mere komplekse og teknologien udvikler sig, vil der være et større behov for dygtige elektrikere til at installere, vedligeholde og reparere elektriske systemer. Efterhånden som flere bygninger eftermonteres med energieffektive systemer, vil der desuden blive behov for elektrikere til at installere og vedligeholde disse systemer.

Udfordringer og kreativitet

Dette er også et udfordrende og kreativt job, du vil få mulighed for at arbejde på forskellige projekter, og du vil kunne se resultaterne af dit hårde arbejde. Det er også et job, der giver en masse stabilitet og jobsikkerhed, da der altid vil være behov for dygtige elektrikere. Få mere at vide om det ved at undersøge og besøge https://www.eltelnetworks.dk/career

Hvis du er interesseret i at blive elinstallatør, skal du afslutte et lærlingeprogram, have en studentereksamen eller tilsvarende, have et solidt grundlag i matematik og naturvidenskab, have en god hånd-øje-koordination og være i stand til at arbejde godt i trange rum. Derudover skal du kunne kommunikere effektivt og arbejde godt i et team. Hvis du har disse kvalifikationer og er villig til at arbejde hårdt, kan du forvente at få en givende og stabil karriere som elinstallatør.

Del artikel

Andre læser også