Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Har du fået piskesmæld i forbindelse med en ulykke? Så kan du være berettiget til erstatning

Af jakob@sommersangdigital.dk

Blandt de personskader, der hyppigst søges erstatning for, er erstatning ved piskesmæld en af de forsikringssager, der oftest volder problemer. Dette skyldes, at et piskesmæld er en ‘usynlig’ lidelse, der kan være svært at bevise, idét det ikke kan påvises ved hjælp af røntgen, scanninger eller lignende. 

Annoncørbetalt indhold leveret af  Storm Advokatfirma

Heldigvis er der måder, man kan styrke sin sag på og øge sine chancer for at blive godkendt til diverse erstatningsposter.

Hvad er piskesmæld?

Et piskesmæld kan være en smertefuld lidelse, der opstår i forbindelse med en ulykke. Typisk pådrages piskesmæld i forbindelse med trafikulykker, men det forekommer også som følge af fritidsulykker, faldulykker, i arbejdsskadesager og lignende.

Piskesmæld skyldes imildertid en pludselig kraftpåvirkning af nakken og halsens bløddele, som giver en forvridning af halshvirvelsøjlen. I de fleste tilfælde viser piskesmæld sig ved smerte, ømhed og/eller spændinger i musklerne – særligt omkring skuldre og nakke, ligesom mange også oplever hovedpine, koncentrationsbesvær, træthed, svimmelhed med mere.

Har du været ude for en ulykke med et eventuelt piskesmæld som følge, er det vigtigt, at du hurtigst muligt, og gerne indenfor tre dage, tager forbi din læge, så denne kan notere dine smerter, gener og øvrige oplevelser i din journal. Dette kan nemlig have afgørende betydning for, om du kan blive godkendt til godtgørelse og/eller erstatning efterfølgende.

Hvornår kan man søge erstatning for piskesmæld?

Har du pådraget dig et piskesmæld, kan du være berettiget til forskellige godtgørelser, alt afhængigt af, om piskesmældet er opstået i forbindelse med en trafikulykke, en arbejdsulykke eller en fritidsulykke.

Som udgangspunkt kan man uanset skadetype være berettiget til en godtgørelse for varige mén, men der er også andre erstatningsposter, der kan gøre sig gældende. 

For at få overblikket over mulighederne, samt for at få den mest optimale sagsførelse, kan det være en stor fordel at inddrage en professionel advokat til personskader og erstatning.

Denne kan rådgive om de forskellige erstatningsposter, samt om du i dit specifikke tilfælde kan være berettiget til erstatning for eksempelvis helbredelsesudgifter, tabt arbejdsfortjeneste, tab af erhvervsevne, såvel som for svie og smerte.

Er piskesmældet pådraget i forbindelse med en arbejdsulykke, skal dette meldes som en arbejdsskade, således den eventuelle méngrad og tab af erhvervsevne kan blive udmålt af Arbejdsmarkedets Erhvervssikring. 

Er der i samme ombæring tale om en trafikulykke sket i arbejdsøjemed, skal skaden anmeldes både til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring og modpartens ansvarsforsikringsselskab.

Generelt bør du også anmelde dit piskesmæld til din egen ulykkesforsikring, uanset i hvilken sammenhæng skaden er opstået. Dette bør gøres, da du kan være berettiget til yderligere godtgørelse gennem egen forsikring for varige mén og eventuelle behandlingsudgifter.

Del artikel


Mest læste historier i dag




 


 


 


 


Udvalgte artikler

Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien