Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Haute Friture – Ny grillbar indtager Latinerkvarteret

Af Jan L. Pedersen

Troels Thomsen og Daniele Antonelli står allerede tilsammen bag to restauranter i Latinerkvarteret, og nu forsøger de sig med en anderledes grillbar med natåbent midt i Graven. Det er ikke en helt almindelig grillbar de to kokke åbner, men en nyfortolkning af grillkonceptet.

 

Der er stadig plads til flere spisesteder og caféer i Latinerkvarteret. Det håber restauratørerne Troels Thomsen og Daniele Antonelli i hvert fald, så de åbner nu en alternativ grillbar i Graven med grillkyllinger på spyd, hjemmebagt brød og nordafrikanske hotdogs.

 

”Vi har i mange år snakket om, at vi gerne ville åbne et sted, hvor vi kunne lave de klassiske fastfood-retter på vores egen måde med noget gods og smag i, og nu bød chancen sig, fortæller Troels Thomsen, der sammen med Daniele Antonelli allerede ejer restauranten Den Rustikke i Mejlgade, ligesom han selv står bag restaurant Lecoq i Graven.

 

Det nye sted hedder Haute Friture og kommer til at ligge ved siden af Lecoq. Dermed kommer Troels til at eje tre spisesteder inden for 100 meter. “Det kan jeg da godt se det skægge i, men der er åbnet meget nyt i kvarteret i det seneste år, og der bygges jo også på livet løs nede ved havnen, så vi tror, at der i fremtiden kommer flere besøgende og forretningsdrivende til lokalområdet,” siger Troels Thomsen.

 

Haute Friture rykker ind i lokalerne, der i mange år har huset et pizzeria. Som navnet antyder (og selvom Daniele faktisk er italiener), så bliver det ikke pizzaer, der i fremtiden langes over disken.

 

“Vi har smidt pizzaovnen ud og købt et rotisserie med plads til mere end 60 kyllinger på spyd, og derudover vil vi forsøge os med lidt alternative retter, siger Troels Thomsen.

 

Troels Thomsen foran grillen

Den nye grillbar byder derfor på velkendte retter som hotdog, sandwich og pommes fritter, som indeholder ingredienser fra fremmede himmelstrøg. Man kan således prøve en hotdog med merguez, en nordafrikansk pølse, eller en sandwich med porchetta, Italiens svar på flæskesteg.

 

Grillbaren vil samtidig forsøge sig med natåbent fredag og lørdag. “Lige nu kan man nærmest kun købe en burger eller en shawarma, hvis man er i byen, så vi tror, at der er marked for folk, der vil nyde god, rustik mad om natten,” slutter Troels Thomsen.

 

Haute Friture er klar til åbne lørdag den 4. maj.

 

 

 

Del artikel

Andre læser også