Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

35-årig mand fængslet: Havde sprængstof og våben i kælderen

Af Freja Dumont
Arkivfoto: presse-fotos.dk
Arkivfoto: presse-fotos.dk

Ved et nævningeting er en 35-årig mand ved retten i Aarhus kendt skyldig i at have været i besiddelse af en revolver med tilhørende ammunition samt et haglgevær, ligeledes med tilhørende patroner.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Våbnene blev opbevaret i et kælderrum på Langenæs Allé i Aarhus C, som den tiltalte havde lånt, og de blev fundet og beslaglagt af politiet den 26. januar i år.

I kælderrummet blev der desuden fundet en betydelig mængde sprængstof med detonatorer. 

”Jeg er særdeles tilfreds med, at retten har vurderet sagens beviser på samme niveau som anklagemyndigheden, og jeg er meget tilfreds med, at tiltaltes forklaring også blev fundet utroværdig og tilsidesat af retten,” lyder det fra Jakob Beyer, der har ført sagen på vegne af anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi.

Dommen faldt den 13. december, hvor den 35-årige mand foruden ulovlig våbenbesiddelse også blev kendt skyldig i at have været i besiddelse af en større mængde hash med henblik på videreoverdragelse.

Skyldig i en lang række forhold

Derudover blev den 35-årige kendt skyldig i at have været i besiddelse af en lang række genstande, der ikke tilhørte ham i form af blandt andet et løbehjul, et spejlreflekskamera, fem MacBook-computere og en højtaler – til en samlet værdi af omkring 75.000 kroner.

Foruden de i forvejen nævnte forhold blev den 35-årige mand også kendt skyldig i at have ført et brugsstjålet køretøj rundt i Aarhus C, hvorfra han med en medgerningsmand blandt andet havde stjålet det omtalte haglgevær og den tilhørende ammunition.

Den 35-årige mand har siddet varetægtsfængslet siden den 27. januar 2022, og han forblev fængslet efter dommen.

Manden ankede dommen på de 5 år og seks måneders fængsel på stedet til frifindelse – men kærede ikke afgørelsen om, at han skulle forblive fængslet efter dom.

Del artikel

Andre læser også