Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhus-restaurant fejrer fødselsdag: Giver bobler til alle gæster

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Jesper Rais
Foto: Jesper Rais

Lørdag den 16. juli er det et år siden, Restaurant Havnær første gang slog dørene op på Århus Ø.

Det har været et forrygende år for Daniel Justesen og Anne Mortensen, der står bag den populære restaurant.

De kan melde om fulde huse og stor opbakning til Havnær.

“Vi er utroligt taknemmelige for den fantastiske modtagelse, vi har fået. Vi var selvfølgeligt utroligt spændte på, hvordan det ville blive at åbne restaurant i en helt ny bydel, som Aarhus Ø er.

Det har overgået vores vildeste forventninger, takket være bydelens beboere, der virkeligt har taget godt imod os,” fortæller Daniel Justesen og Anne Mortensen.

Udsolgt næsten alle åbningsdage

De glæder sig over, at restauranten fyldes i det daglige, og at de events, de to restauratører søsætter, også får kæmpe opbakning.

Aarhus-restaurant fejrer fødselsdag: Giver bobler til alle gæster
Foto: Jesper Rais

“Vi har stort set haft udsolgt i restauranten alle åbningsdage og til vores events. Det tager vi som udtryk for, at det, vi gør, et eller andet sted er rigtigt,” lyder det med jysk beskedenhed fra køkkenchef Daniel Justesen.

Det gælder bl.a. den populære ”Søndag i vandkanten”, hvor køkkenet disker op med masser af lækkerier til en overdådig frokost.

Men også vinsmagning med vinikonet Knud Kjellerup, Asparges-aftener, temaaftener med forskellige lande og ikke mindst signatur-arrangementet ”Aarhus Ø Skaldyrsfestival”, som er udviklet af Havnær.

“Der var totalt udsolgt i 2021, og når festivalen er tilbage i august, forventer vi fuldt hus til en aften med de bedste skaldyr fra de danske farvande,” fortæller Daniel Justesen.

Aarhus-restaurant fejrer fødselsdag: Giver bobler til alle gæster
Foto: Jesper Rais

Et sted for alle

Trods succesen har de to unge restauratører ikke tænkt sig at hvile på laurbærrene.

“Både på vinkortet og i køkkenet vil vi fortsætte med at udvikle os og sikre vores mange gæster, herunder rigtigt mange stamgæster, gode smagsoplevelser fremover.

Havnær skal fortsat være en restaurant med vores take på begrebet gourmetmad, et stærkt vinkort, en super god service og et sted, hvor der er højt til loftet og plads til store grin. Vi skal være et sted for alle, påpeger restaurantchef Anne Mortensen.

Hun glæder sig over, at også byens erhvervsvirksomheder har fået øjnene op for Havnær, ligesom der afholdes et stigende antal selskaber i Havnærs lokaler med udsigt ud over Aarhus Bugten.

Aarhus-restaurant fejrer fødselsdag: Giver bobler til alle gæster
Foto: Jesper Rais

“Jeg tror, at vi har været hele raden rundt med alt fra firmafester til konfirmationer, bryllupper, runde fødselsdage, men også sammenkomst efter en begravelse. Vi kan og skal kunne rumme alle typer arrangementer,” siger Anne Mortensen.

Restaurant Havnær fejrer fødselsdagen den 16. juli med at byde på et glas kolde bobler til alle gæster, der spiser i restauranten til aften i perioden 12.-16. juli.

Hvad: Gratis bobler til gæster
Hvor: Restaurant Havnær
Hvornår: 12.-16. juli 2022