Havnebadet hitter i hedebølgen: Så mange har besøgt det
Kommunen er yderst tilfreds med antallet af besøgende i Havnebadet i Aarhus Ø. 2.700 i gennemsnit har dagligt hoppet i havnen for at få en svalende dukkert
73.379. Det er antallet på de besøgende, som i skrivende stund har dyppet sig i byens nye havnebad i Aarhus Ø. 30. juni åbnede Havnebadet, og det har stort set ikke regnet siden, og vejret har ikke overraskende være en medvirkende årsag til, at aarhusianerne er valfartet til en havnedukkert.
“Vi kan ikke være andet end tilfredse. Det er en kanon og fantastisk start at få, når man åbner til solskin og varme, og det har bare fortsat indtil nu. Jeg tror, vi har haft en enkelt dag, hvor der har været blæsevejr og en lille bitte smule overskyet, men ellers har det jo været rigtig, rigtig godt. Vi er glade for, at vi kan åbne et år, hvor så mange får gavn af det,” fastslår Mogens Christensen. Han er chef for Aarhus Kommunes Idrætscentre under Sport og Fritids-forvaltningen, der står for driften af Havnebadet.
Med sådan et besøgstal, der svarer til et dagligt gennemsnit på 2.700 gæster, kunne være fristende at tage entré, men det har hele tiden været meningen, at det skulle være gratis at komme ind i det indhegnede havnebad.
“Det har aldrig været på tale eller tanken, at det skulle koste penge at komme ind. Havnebadet er jo en gave fra Salling Fondene. Kommunen har også haft udgifter ved det, og der er et budget med hensyn til vedligeholdelse på 2,6 millioner kroner årligt. Man kunne da godt opkræve en 10’er for indgangen, og så ville vi have flere penge til at vedligeholde. Men vi er ret fortrøstningsfulde med det budget, vi har fået,” siger Mogens Christensen.
Vagter holder øje
Der er vagter fra Securitas til at holde øje med, at der ikke kommer for mange mennesker ind ad gangen.
“Der må maksimalt være 150 på promenadedækket og 500 nede ved bassinområderne, og det kan vi kunne styre ved at have vagter på. De står og tæller mennesker, der kommer ind i Havnebadet. Derudover er der også noget restriktivt, hvis der kommer nogle urolige elementer. Havnebadet er blevet et tilløbsstykke, og der er mange unge mennesker. Det er dejligt, men der er også nogle, der ikke ved, hvordan de skal opføre sig, og så hjælper vi med det,” siger Mogens Christensen.
En anden udfordring har været badegæster, som glider på vådt træ. “Vi har fået meldinger om folk, der glider, og derfor er der gummimåtter nogle steder. Vi er også ved at teste noget, der kan smøres på træet, så det ikke bliver så glat. Men vi kan ikke smøre hele Havnebadet ind, og det skal jo også være kønt at kigge på. Derudover skilter vi med, at det kan være glat og at man skal være opmærksom,” siger Mogens Christensen og fortsætter:
“Det her svarer til at få en ny bil med en masse funktioner, man ikke har prøvet før. Vi overtog bilen 30. juni og skal først til at lære at køre den og finde ud af, hvad den egentlig kan, og hvad der er af begrænsninger. Og det er det, vi tester denne her sommer. Den har været meget varm, så der har været en masse mennesker, og det giver god erfaring. Det er ikke altid, at man bruger penge på ting, som så mange mennesker får gavn af. Det kan vi som by kun være stolte af, synes jeg.”
Mogens Christensen oplyser, at der fra september måned fortsat vil være åbent i weekenderne, så der også bliver mulighed for vinterbadning senere, hvis hedebølgen da nogensinde får en ende.