Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Havnens Fiskehus: En kæmpestor danskfanget tun på 224 kg lander fredag morgen

Havnens Fiskehus i Aarhus har fået fat i en danskfanget tun som er lidt anderledes i størrelse end normal. Tunen som er en Bluefin tun. Den er fanget kun 2 timer nord for Skagen. Det seneste år har man i stigende grad set og fanget tun i Nordsøen og Skagerak.
 Havnens Fiskehus tun
Tunfisken ville kunne indbringe 1 million kroner eller mere, hvis den havde været landet i Japan. Den er fanget inden for 24 timer og kvaliteten er helt i top, fortæller Kristian Højgaard Andreasen som er medejer af Havnens Fiskehus.
Havnens Fiskehus regner med, at de sælger ca. 60% af tunkødet til nogle af byens sushi- og gourmetrestauranter, mens de resterende 40% vil blive solgt i butikken på Aarhus havn.
Havnens Fiskehus tun
Vi anbefaler at spise fisken som sashimi sammen med lidt soya af god kvalitet, fortæller Anders Andreasen, som er medejer af Havnens Fiskehus og bror til Kristian. Han fortsætter, det her er en unik mulighed for at smage noget af det ypperste der findes i de danske farvande. Og det er yderst sjældent vi får fat i sådan en tun som den her.

 

Prisen fastsættes fredag morgen, når fisken er skåret ud.

 

Tunen vil ankomme på Aarhus havn kl 5.00 fredag morgen.

 

Havnens Fiskehus tun

Se mere om Havnens Fiskehus her: