Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Havnerundfart i december: JULdamperen anløber Aarhus Havn den 1. december 

Af Pernille Søborg

Aarhus Sail Event tog et nytænkende og risikobetonet valg i foråret 2019, og begyndte at sejle havneområdet tyndt med det kulturhistoriske skib MS TUNØ. Anledningen har været de meget eftertragtede havnerundfarter som har givet aarhusianerne et godt blik på deres egen by set fra søsiden.

 

Et tilløbsstykke 

Mere end 1000 gæster har alene i 2019 taget turen med skibet og set de historiske bygninger på havneområdet, og ikke mindst de nye spændende og arkitektonisk nytænkende nybyggerier på Aarhus Ø. Samtidig har guides ombord på skibet fortalt en lang række af de spændende historier som knytter sig til havneområdet i Aarhus. Sejladserne har været en stor succes og de kommer til at fortsætte i endnu større stil i 2020.

 

Nu bygger Aarhus Sail Event et nyt kapitel på nytænkningen, og de gør det vel at mærke inden året er slut. Niels Ravn og Lars Hede som tegner virksomheden, har nemlig besluttet at aarhusianerne skal have deres egen hjuldamper i hele december måned, som et bidrag til julefesten og den hyggelige julestemning i den central del af byen.

 

Se Aarhus fra søsiden badet i julelys

JULdamperen som de har valgt at navngive skibet, ankommer til Aarhus den 1. december og vil være at finde ved Havnepladsen lige ved Toldboden hvor skibene i gamle dage fik fortoldet deres gods. Denne gang skal intet fortoldes, men derimod er der skabt et rum for aarhusianerne til at hive stikket ud en times tid og sejle ud i havnen og opleve deres by badet i julelyset fra de mange bygninger og restaurationer inde på land.

 

JULdamperen sejler 2 ture hver eneste eftermiddag helt frem til 23. december. Skibet er pyntet op til jul, og der er naturligvis varme æbleskiver og gløgg ombord både før og under sejladserne. Skibet er naturligvis opvarmet og de mange og store panoramavinduer skaber et perfekt udsyn indover byen under sejladsen.

 

Oplagt for familien, vennerne og kollegaerne

Der er plads til 50 gæster under hver sejlads. Men det er naturligvis også muligt bare at komme ombord på skibet i dagtimerne og hygge sig med venner og familie. Aarhus Sail Event holder åbent skib fra klokken 10.00 hver formiddag indtil klokken 22.00 om aftenen. Det vil naturligvis også være muligt at arrangere en sejlads for kollegerne fra jobbet ombord på JULdamperen.

 

Som et ekstra krydderi har Aarhus Sail Event netop fået besked fra selveste julemanden om at han gerne vil hentes og sejles ind til Aarhus netop søndag den 1. december kl. 13.00. Det er naturligvis muligt at sejle med ud og hente julemanden denne dag.

 

Billetter sælges på hjemmesiden www.aarhussailevent.dk

 

 

Del artikel

Andre læser også