Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stjerneskud og unik udsigt: Ny restaurant er åbnet på hyggelig lystbådehavn

Af Jonathan Sten Drivsholm

Har du en sommerudflugt i tankerne, så har vi et rigtig godt bud på, hvor turen skal gå hen.

En frisk cykeltur på 8 kilometer fra centrum bringer dig til Egå Marina, der ligger i naturskønne omgivelser nord for Aarhus – og lige her har en familie med rødder i lokalområdet for ganske nylig åbnet en ny restaurant.

Midt på den hyggelige lystbådehavn slog Havrum dørene op i slutningen af april.

Restaurantens koncept er både enkelt og ligetil. Her serveres hjemmelavede retter lavet på friske sæsonråvarer, som kommer direkte fra kvalitetsbevidste leverandører.

Og der er selvfølgelig masser af frisk fisk på kortet, hvor du bl.a. finder klassikere som stjerneskud og fish and chips.

Velbesøgt trods stille åbning

Solen skinner fra en skyfri himmel, og termometeret har for længst rundet de 20 grader, da vi lægger vejen forbi marinaen for at besøge Havrum.

I nummer 31, der tidligere husede Restaurant Egå Marina, er der sket ting og sager på det seneste.

For ikke nok med, at lokalerne har fået en ordentlig overhaling – også terrassen, hvorfra der er udsigt til havnens mange lystbåde såvel som bugten og Skødshoved, er blevet udvidet markant, så den nu er mere end dobbelt så stor som førhen.

Stjerneskud og unik udsigt: Ny restaurant er åbnet på hyggelig lystbådehavn

Det er her, vi tager plads for at nyde en frokost, mens solen står højest på himlen. Snakken går lystigt under parasollerne, hvor der er godt fyldt op ved bordene, selvom vi kigger forbi på en hverdag.

Rygtet om den nye restaurant har tilsyneladende spredt sig i lokalområdet, så den er allerede velbesøgt, selvom åbningen har været stille og uden de helt store armbevægelser.

Et overdådigt stjerneskud

Vi bestiller stjerneskuddet, der allerede er lidt af en favorit blandt Havrums gæster, og vi bliver snart efter præsenteret for en overdådig tallerken fyldt med alt godt fra havet.

Nederst er der en skive ristet surdejsbrød, men den er slet ikke i syne. For ovenpå troner rigelige mængder af håndpillede rejer, koldrøget laks, rødspætte og stenbidderrogn – med mere.

Stjerneskud og unik udsigt: Ny restaurant er åbnet på hyggelig lystbådehavn

Modsat så mange andre steder proklamerer Havrum det ikke selv, men her er altså tale om et stjerneskud af den luksuriøse slags. Det indeholder både en perfekt dampet rødspætte og to friterede – begge med sprød panering.

Rejerne er store, flotte og velsmagende, laksen er tydeligvis af tårnhøj kvalitet, og de salte, friske stenbidderrogn popper i munden.

Retten indeholder ovenikøbet grillede asparges og radiser, så det er på alle måder af smagen af dansk sommer, vi får her.

Alt i alt et virkelig gedigent stjerneskud, som kun bliver bedre af, at det nydes i høj sol på Havrums skønne terrasse.

Stjerneskud og unik udsigt: Ny restaurant er åbnet på hyggelig lystbådehavn

Nyd gourmet-is på marinaen

Bag marinaens nye restaurant står den erfarne restauratør Per Toftdal og hans familie, der har rødder i Egå, og som har et stort ønske om at give noget tilbage til lokalområdet.

Det har de gjort ved at skabe et samlingspunkt midt på lystbådehavnen, hvor man kan nyde skønne retter i de mest vidunderlige omgivelser.

“Vi har forsøgt at skabe rolige og hyggelige lokaler, som danner rammerne om det gode måltid med fokus på kvalitetsbevidste sæsonråvarer.

Derudover har man en fantastisk udsigt over marinaen både fra restauranten, vores selskabslokaler samt terrassen,” siger Per Toftdal, der også ejer Café Sidewalk ved åen

Stjerneskud og unik udsigt: Ny restaurant er åbnet på hyggelig lystbådehavn

Netop selskaber rummer Havrum også – uanset om du har en fødselsdag, konfirmation, bryllup, julefrokost, barnedåb eller mindehøjtidelighed i tankerne.

I de nyrenoverede lokaler er der plads til alt fra 20 til 150 personer, der kan nyde den smukke udsigt fra en af Aarhus’ bedste beliggenheder.

Her vil dine gæster blive serviceret af et kompetent hold ledet af en rutineret køkkenchef, der kommer med erfaring fra bl.a. Musikhuset.

Havrum er åben alle hverdage kl. 11.00-21.00 og i weekenden kl. 9.00-21.00.

I forlængelse af restauranten har man tilmed åbnet et ishus, der byder på lækre gourmet-is fra Kastbergs hver dag fra kl. 12.00.

Så uanset om du har lyst til en is, en lækker brunch, en god frokost eller en 3-retters aftenmenu, kan du få stillet din sult hos Havrum.

Hvad: Den nye restaurant Havrum
Hvor: Egå Havvej 31, 8250 Egå

Læs mere om Havrum og book bord her

Del artikel

Andre læser også