Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Helt gratis: Kom til bigband-koncert i Musikhuset

Af Freja Dumont
Foto: Kim Song Sternkopf / @HeartMatter Artworks
Foto: Kim Song Sternkopf / @HeartMatter Artworks

Nu kan du snart opleve Aarhus Jazz Orchestra og den nyeste generation af lovende komponister til en gratis koncert i Musikhuset.

Onsdag den 24. april kan publikum se frem til at opleve helt nyskrevet bigbandmusik komponeret af nogle af de dygtigste komponister fra Det Jyske Musikkonservatorium. Aarhus Jazz Orchestra spiller med på scenen.

Det skriver Aarhus Jazz Orchestra i en pressemeddelelse.

Ny generation af lovende komponister

Alle vegne, hvor vi lytter, er der blinde vinkler. Mennesker vi overhører, lyde vi ikke lægger mærke til, meninger og følelser vi ignorerer og nye perspektiver, som ikke vækker genklang.

Blinde vinkler er netop den tematik, som seks studerende fra Det Jyske Musikkonservatorium har arbejdet med og komponeret ud fra i de sidste par måneder, og som nu munder ud i koncerten BLIND SPOTS.

De seks komponister er alle blevet udvalgt gennem et open call ved Aarhus Jazz Orchestra og har det til fælles, at de repræsenterer en ny generation af lovende bigbandkomponister.

“Jeg glæder mig sindssygt meget til koncerten. Jeg har virkelig brugt lang tid på at gennemarbejde musikken. Det bliver så fedt at høre det med rigtige instrumenter,” siger Johanna Vosmar Denning, der har skrevet et bigbandværk, der kombinerer orkester, lyrik og visuals.

Udvider grænserne for bigbandmusik

BLIND SPOTS udspringer af et samarbejde mellem Aarhus Jazz Orchestra og Det Jyske Musikkonservatorium.

Baggrunden er et fælles ønske om at gøde, støtte og styrke ny bigbandkomposition i Danmark, herunder at undersøge og udvide grænserne for, hvad bigband er og hvordan det kan lyde. 

“Jeg har fået sindssygt meget ud af det her projekt. Det har været et lyntog til at lære at skrive musik til et bigband, blandt andet fordi vi har fået feedback direkte fra musikerne i hver instrumentgruppe i orkestret,” fortæller Johanna Vosmar Denning på 26, der studerer rytmisk musik og samskabelse på 1. år af bacheloren.

Johanna Vosmar Denning har sangskrivning som hovedfag, men spiller også trompet.

Til koncerten med Aarhus Jazz Orchestra kommer hun til både at synge, spille og læse højt med orkestret. Ud over Johanna Vosmar Denning kan man til koncerten høre musik skrevet af Anna Bignami, Nils Benedikt Meier, Liisi Oja, Jon Askjær Jørgensen og David Quintana.

”BLIND SPOTS er en helt ny form for samarbejde, hvor vi for første gang har inviteret studerende til at komponere helt ny musik for bigband på tværs af studieretninger og genreområder.

Hvad: Urpremieren på seks nyskrevne bigbandværker, komponeret af nogle af de nyeste komponisttalenter fra Det Jyske Musikkonservatorium
Hvor: Rytmisk Sal i Musikhuset Aarhus
Hvornår: Onsdag d. 24. april kl. 19.30
Hvor meget: Fri entré

Håbet har været, at kompositionerne tilsammen ville komme til at vise den diversitet, kvalitet og originalitet, som vi ved spirer derude hos de nye komponisttalenter. Og det håb er i den grad blevet indfriet,” siger Anders Ørbæk, orkesterchef ved Aarhus Jazz Orchestra.

Del artikel

Andre læser også