Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Helt unikt: Gå på opdagelse i 500 kvm stort designunivers på Aarhus Ø

Af Freja Dumont

Forstil dig et oplevelsesunivers, der samler design, kunst, mad, vin og detailhandel fra den øverste hylde under ét stort tag.

Hos Otaku Store på Aarhus Ø er sortimentet håndplukket og valgt med omhu fra etablerede brands såvel som up coming-designere eller kunsthåndværkere.

Her er den gode service i højsædet, og de ansatte brænder for at fortælle historien bag produkterne.

“Vi tror virkelig på den fysiske butiks magi. Vi tager tempoet ud af shopping og giver tid til oplevelsen og inspiration med hjælp fra det passionerede personale, som gladeligt fortæller om på alt fra stedets smykker til vandrestøvler og fitnessmøbler.

På den måde kan du gå på jagt efter noget specifikt, men måske møder du i lige så høj grad noget, du ikke anede, at du stod og manglede, eller ikke vidste fandtes,” siger Victoria Møllgaard, marketing, salgs & event-koordinator hos Otaku Store.

Vi besøgte det unikke butiksfællesskab, som ligger smukt placeret med kanalen som forhave og vandet kun et stenkast derfra.

Helt unikt: Gå på opdagelse i 500 kvm stort designunivers på Aarhus Ø
Du kan nyde et godt glas vin i den hyggelige vinbar eller en kop kaffe og en sandwich i caféen. De fine lamper fra NUAD kan også købes i butikken.

Fra hundeshampoo til vielsesringe og upcyckled silke

Når du træder ind i det store designunivers, bliver du mødt af store som små produkter i et skønsomt prismæssigt spænd.

Står du eksempelvis for årets mandelgave, har italienske MadeByMama lavet et lækkert Pasta-kit, så du kan lave den lækre pastaret “Pasta al Pomodoro”.​​​​​​​​

Otaku Store forhandler også som noget nyt de fine plakater fra mærket Taishö, der med sine skønne farver og fine motiver skaber en dejlig stemning i hjemmet. Parret, der står bag mærket er Ida Holm og Mads Taiki, som vandt TV 2-programmet Nybyggerne i 2019, og som tidligere på året åbnede en fysisk butik midt i Aarhus.

Den perfekte bløde pakke finder du i WAUWs univers af upcycled silke vintage fra Indien. WAUW tilbyder et stort udvalg af kjoler, kimonoer, jakker, tasker og toilettasker.

Og har du en lille pelset ven derhjemme, kan du som noget nyt gå på opdagelse i Nocats’ produkter, som laver den lækreste grooming spray og hundeshampoo.

Skal der ligge en lille skinnende gave under træet til en, du holder af – eller dig selv – kan du finde de smukkeste smykker i ægte og håndlavede materialer og 18 karat guld, sølv, diamanter og ædelsten fra Sidona, som har ligget fast i butikken, siden den åbnede sidste år.

Helt unikt: Gå på opdagelse i 500 kvm stort designunivers på Aarhus Ø

Der er med andre ord en bred variation af unikke produkter i butikken, og bare det at gå rundt og kigge på de mange sager er inspirerende og spændende i sig selv.

​​​​Nørderi er den røde tråd

Otaku stammer fra det japanske sprog, og betyder oprindeligt superfan eller übernørd. En entusiast, der har kastet sin kærlighed på et bestemt område, og er nørdet omkring det – i ordets bedste betydning.

Overført til Otaku Store betyder det, at man gerne vil have fat i de forbrugere, som går op i, hvad de køber – men også gerne de mærker og små designvirksomheder, som er med på de nyeste tendenser og nørder i deres produkter.

Helt unikt: Gå på opdagelse i 500 kvm stort designunivers på Aarhus Ø
Produkterne på billedet er fra Waterrower og NOHrD.

Konceptet går meget simpelt ud på, at produktmagerne lejer sig ind for en periode i stedet for at have deres egen butik, og herefter kan man have sit produkt i butikken fra tre måneder og frem.

Det betyder også, at butikken er organisk og konstant ændrer udtryk.

“Vi vil gerne have noget kontinuitet, men også rigtig gerne en dynamik, så der bliver udskiftning i forhold til sæsonen, lancering af produkter og nye virksomheder. På den måde kan du få en helt ny oplevelse, hver gang du lægger vejen forbi butikken,” siger Victoria Møllgaard.

Mange nystartede virksomheder er kun online med deres produkter, men hos Otaku Store får de mulighed for, at kunderne kan få produktet i hænderne og mærke kvaliteten.

Producenterne også velkomne til selv at være i butikken eller lave arrangementer, hvor de kan fortælle om deres designs, så du virkelig får et unikt indblik i historien bag produkterne.

Vi kan i dén grad anbefale alle at lægge vejen forbi det hyggelige butiksunivers til en kop kaffe og lidt julegave-shopping, næste gang du er en tur på Aarhus Ø.

Del artikel

Andre læser også