Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Helt uventet: Nu må Musikhuset i Aarhus åbne

Af anders@sommersangdigital.dk

Musikhuset glæder sig over, at det nu må gennemføre siddende koncerter med 500 gæster. Men alle arrangementer er aflyst eller udskudt til efter sommer

 

Musikhuset modtog onsdag aften en nye rækker regler og krav fra Kulturministeriet om yderligere åbning af kulturinstitutionerne i forhold til corona-pandemien. En nærlæsning viser, at det faktisk kan lade sig gøre at afholde koncerter for op til 500 mennesker, hvis de sidder ned med et sæde imellem hver gæst. Der skal være to kvadratmeter per person i rummet.

 

“Det er enormt positivt for kulturen og os at vi kan åbne, men vi har svært ved at bruge det rigtig meget. De fleste arrangementer er flyttet eller aflyst, og det er meget svært at gennemføre dem, så det bliver en god oplevelse for folk,” siger direktør Jan Christensen fra Musikhuset.

 

Tom kalender

Ud over pladskravene er der også regler for, hvordan man skal gå ind og ud af salene og for hygiejnen.

 

“Det her kommer som lidt af en overraskelse, og mange af vores koncerter er aflyst eller flyttet – ikke af os, men af kunstnerne, fordi de skulle på en tour, som de ikke kan gennemføre. De kan ikke få lov til at rejse mellem landene,” forklarer Jan Christensen.

 

Han mener, at åbningen kommer om en overraskelse for hele branchen, fordi mange af sommerens arrangmenter er aflyst eller udskudt.

 

Jazzfestival

Musikhuset har dog en jazzfestival at se frem til. Men da en række af navnene er internationale, vides det ikke om de kan være med. “Vi skulle have haft besøg af blandt andre Lee Ritenour, Graham Nash og Suzanne Vega, som skulle spille med Aarhus Jazz Orchestra,” siger Jan Christensen.

 

Festivalen rummer også koncerter med danske kunstnere, men på nuværende tidspunkt kan Musikhuset ikke love, at de kan gennemføres, fordi det er uklart, om de kan afvikles for eksempel i foyeren. Der plejer også at være en række udendørs koncerter udenfor Musikhuset hen over sommeren. Lige nu undersøger kulturhuset, om de kan gennemføres på en god måde.

 

“Det ville være fedt med musik ved bassinet, når mange skal holde ferie hjemme i år. Men vi skal have stole til alle gæsterne, og vi skal kontrollere, at folk opfører sig rigtigt i forhold til reglerne. Det kan både blive dyrt og så omstændigt, at det faktisk ikke bliver en god oplevelse,” funderer Jan Christensen, der ikke tør love gratis sommerkoncerter på nuværende tidspunkt. “Vi vil på ingen måde risikere, at koncerterne skaber en genopblusning af denne frygtelig epidemi,” fastslår han.

 

Få solgte billetter

Jan Christensen vil meget gerne have udendørs koncerter og liv ved Musikhuset, for folk skal opleve kulturen, så de igen køber billetter til efterårets forstillinger. Symfoniorkesteren åbnede abonnementssalg for nylig, og det gik rigtig fint. Men Musikhuset har ikke solgt mange billetter de sidste par måneder, fordi folk har haft andre ting at tænke på.

 

Imens Musikhuset har været lukket ned og medarbejderne har været sendt hjem, har det afholdt fire udendørs take away-koncerrter rundt omkring i byen med Pernille Rosendahl, Niclas Sahl, Jacob Dinesen og Allan Olsen. De er blevet set 400.000 gange på nettet, så interessen for koncerter er stor. “Vi vil meget gerne være med til at vise, at den gode fremtid er ikke alt for langt væk. Men vi skal lige tænke os om, inden vi inviterer indenfor,” siger Jan Christensen.

 

 

Del artikel

Andre læser også