Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bliv overrasket: Hemmelige pop up-optrædener kommer til Aarhus

Af Freja Dumont
Foto: Mads Alexander Lund.
Foto: Mads Alexander Lund.

Det Kongelige Teater vil være tilgængeligt for alle, også publikum, der bor langt fra scenerne i København.

Derfor har teateret i samarbejde med DSB lavet turnéen “Dit Kongelige Teater”.

“Dit Kongelige Teater” har turnéret med et udpluk af kendte klassiske værker, fremført af en balletdanser, en operasanger, en harpenist og en cellist på ti forskellige stationer i Jylland og på Fyn.

På stationer og i ankomsthaller overraskede kunsten pendlere og andre passagerer, der kunne opleve musik og dans midt i morgen- og eftermiddagsmyldretiden.

Bliv overrasket: Hemmelige pop up-optrædener kommer til Aarhus
Foto: Mads Alexander Lund.

En eventyrlig overraskelse

Mange, både børn og voksne blev glædeligt overraskede, ja nogen ligefrem rørt, da en helt almindelig efterårsmorgen blev kickstartet af klassiske toner og en balletdanser på tå. 

Lars Gøtke, underdirektør i DSB Ejendomme, udtaler:

“Det har været en stor fornøjelse at have “Dit Kongelige Teater” på besøg på vores stationer. Både vores kunder og personale har taget rigtig godt imod den positive overraskelse, at der lige pludselig blev spillet klassik musik og danset ballet på ti togstationer rundt i landet.

Det er et rigtig godt initiativ, og i DSB har vi været glade for at bidrage til at få Det Kongelige Teaters arbejde spredt ud i landet, og samtidig har det jo også givet vores kunder en bedre rejseoplevelse.”

Bliv overrasket: Hemmelige pop up-optrædener kommer til Aarhus
Foto: Mads Alexander Lund.

Møder publikum midt i en travl hverdag

Med “Dit Kongelige Teater” ønsker teateret at møde publikum, hvor publikum er, og give en lille uventet overraskelse midt i en travl hverdag.

Samtidig ønsker teateret at vise, at kunsten ikke er forbeholdt teatersalene, men at scenekunstneriske øjeblikke kan opstå alle steder.

Dorthe Paulli, udviklingsdirektør på Det Kongelige Teater, siger:

“Det har været et privilegium og en fornøjelse, at vi gennem samarbejdet med DSB fik mulighed for at give så mange forskellige mennesker på vej til deres arbejde eller skole en scenekunstoplevelse.

Vi ved fra teatersalene, at de klassiske kunstarter kan være meget bevægende, men når den mødes uventet og i meget utraditionelle rammer, kan vi se, at den gør noget særligt ved folk.

Forhåbentlig vil oplevelsen blive husket, og man vil tale om den med andre. Og vi håber, at det vil få nogen til at overveje, om scenekunst kunne være noget, de vil opleve mere af.”

Se publikums rørende reaktioner og oplev stemningen fra pop-up forestillingerne på Kgl Xtra HER.

Kgl Xtra er Det Kongelige Teaters online univers, hvor publikummer fra hele landet kan streame forestillinger, se bag-om videoer, læse artikler og lære, hvordan man laver sine egne kostumer.

Som alt andet indhold på Xtra er “Dit Kongelige Teater” videoerne gratis.

Del artikel

Andre læser også