Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhus skaber iværksættere i verdensklasse: Start-up ønsker at forbedre livskvaliteten

Af anders@sommersangdigital.dk

På årets AAL Forum blev det tydeligt, at Aarhus skaber iværksættere i verdensklasse, da de slog benene væk under de internationale dommere. Den aarhusianske start-up virksomhed Manigrip vandt forummets Citizen Accelerator award foran deres spanske, engelske og letlandske konkurrenter. 

 

I sidste uge var den unge aarhusianske virksomhed Manigrip, bestående af dens stiftere Henrikke Kylén Pedersen og Thomas Solgaard Andersen med til det internationale arrangement AAL Forum. Arrangementet, som finder sted årligt og blev i år afholdt i samarbejde med Aarhus Kommune, bestod af flere dage med talks, workshops og messe.

Aarhus skaber iværksættere i verdensklasse: Start-up ønsker at forbedre livskvaliteten

For første gang havde AAL Forum i år et acceleratorprogram for start-up virksomheder, hvor der deltog virksomheder fra både Danmark, Spanien, Letland og England. Acceleratorprogrammet indeholdt blandt andet pitchtræning og mulighed for at modtage sparing med erhvervsfolk og særligt med forskellige borgere.

 

Efter at have pitchet foran juryen, bestående af Holger Søe Plougaard (Product Development Director, Pressalit), Kim Svendsen (Director, Stibo Accelerator), Brian Sandholdt (Founder of Sekoia) og Brian Wheeler (Head of Commercialisation på Edinburg Universitet), blev Manigrip udvalgt til top tre og ugens program kulminerede i en pitch på afslutningsaftenen foran 750 mennesker, hvor Manigrip tog AAL Forums Citizen Accelerator Award med hjem. 

Aarhus skaber iværksættere i verdensklasse: Start-up ønsker at forbedre livskvaliteten

Lasse Chor, som var ansvarlig for dette års Citizen Accelerator, udtalte: ”Dommerne var særligt imponeret over Manigrips evne til at løse en kompleks problemstilling, som utrolig mange mennesker lever med hver dag, på en simpel og elegant måde.” 

 

Henrikke Kylén Pedersen og Thomas Solgaard Andersen ønsker at forbedre livskvalitet

Manigrip er en start-up virksomhed, der er i færd med at udvikle en grebsforstørrer til mennesker med mobilitetsproblemer i hænderne; særligt gigtramte. Medstifteren Henrikke Kylén Pedersen udtaler: ”De mange produkter, der findes i dag, ofte har udelukkende én funktion og sjældent er udviklet med øje for kreative aktiviteter eller æstetik”. Det ønsker Manigrip at ændre med deres greb, der kan bruges på lange smalle genstande såsom bestik, pensler, tandbørster, hæklenåle, m.fl.

Aarhus skaber iværksættere i verdensklasse: Start-up ønsker at forbedre livskvaliteten

Grebet bliver udviklet i et simpelt og pænt ydre, der skal ændre status quo i forhold til sterile hjælpemidler, der bidrager til den stigmatisering som ældre og kronisk syge kan opleve ved brug af hjælpemidler. 

 

Se mere om Manigrip her: 

 

 

 

Del artikel

Andre læser også